• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Darbe soruşturması kapsamında gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde darbe karşıtı gösteriler devam ederken, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı ve tutuklamalar da sürüyor.

Van`da YYÜ'de 17 akademisyen açığa alındı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü, aralarında 4 profesörün de bulunduğu 7 öğretim üyesini açığa alarak soruşturma başlattı. Ayrıca daha önce haklarında 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza attıkları için soruşturma açılan 10 öğretim elemanı da açığa alındı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal yaptığı açıklamada, üniversitede Türkiye'yi sarsan gelişmelerle ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek bu konuda gerekenleri yaptıklarını söyledi. Battal, “Ayrıca daha önce soruşturması devam eden 3 doçent, 2 yardımcı doçent ve 5 araştırma görevlisini de açığa aldık. YYÜ olarak elbette ki vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizin de bilinmesini bir kez daha vurgulamak istiyorum.” diye konuştu.

Gaziantep'te 60 hâkim ve savcı tutuklandı

ABD destekli darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan 63 hâkim ve savcının emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından 60`ı tutuklanırken, 3`ü ise serbest bırakıldı.

Naksan Holding Yönetim Kurulu üyesi Taner Nakıboğlu gözaltına alındı

Öte yandan, Naksan Holding Yönetim Kurulu üyesi ve bir süre önce de kayyum atanmasıyla görevden alınan Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanlığını yapan Taner Nakıboğlu, İstanbul`a gitmek üzere iken bindiği uçakta gözaltına alındı.

Öğle saatlerinde Gaziantep havaalanından İstanbul'a gitmek üzere bindiği uçakta polisler tarafından gözaltına alınan Taner Nakıboğlu, sorgulanmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Batman`da tutuklanan hâkim ve savcı sayısı 13`e çıktı

Batman'da darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan hâkim ve savcı sayısı 13`e yükseldi. Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin etkisiz hale getirilmesinin ardından Ankara ve İstanbul merkezli olarak Türkiye çapında başlatılan soruşturma kapsamında Batman`a atamaları yapılıp başka şehirlerde gözaltına alınan 4 hâkim ve savcı işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 

Muş`ta 6 dekan ve 5 Meslek Yüksekokulu Müdürü istifa etti

Muş Alparslan Üniversitesinde 6 dekan ve 5 meslek yüksekokulu müdürünün istifa ettiğini açıklandı. Yapılan açıklamada, “19 Temmuz 2016 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifa etmesine yönelik gönderilen talimat doğrultusunda, üniversitemizde bulunan tüm fakültelerin dekanları aynı tarih itibariyle istifalarını vermiştir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, ayrıca Sağlık Yüksekokulu Müdürü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Malazgirt Meslek Yüksek Okulu Müdürlerinin de istifalarını verdiği belirtildi.

Şanlıurfa`da 140 öğretmen görevden alındı

Şanlıurfa Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çeşitle görevlerde bulunan öğretmenlerden 140 kişinin görevden alındığını açıklandı.

Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğretmenler arasında yapılan görevden el çektirmelerin ardından ilçede görev yapan milli eğitim idarecileriyle bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda öğretmenlere seslenen Kaymakam Çelikkaya, ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı 140 civarında memur, öğretmen ve idareciye yasaların verdiği yetkiyle soruşturmanın selameti açısından bugün itibariyle devlet memurları kanununun ilgili maddesince görevden el çektirme işlemi uygulandığını söyledi.

Yapılan idari işlemin haksız olduğu, kurunun yanında yaşın da yandığı gibi insanların merhamet duygularına dokunmayı amaçlayan değerlendirmelerin yapıldığının farkında olduklarını sözlerine ekleyerek konuşmasına devam eden Çelikkaya, o insanlara, yapılan darbe girişiminin vahametinin anlatılması gerektiğini söyledi.

Yargılama sürecinin adil olacağına dair Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna`nın notunu okuyan Çelikkaya, şöyle devam etti:

“Kendilerine hukukun dışında hiçbir muamele yapılmayacak. Adil müfettişler, bu ülkenin yiğit ve adil savcıları kendilerine adaletle muamele edecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Soruşturma başladığında ilgili makamlara elbette savunmalarını yapacaklar. Okumuş yazmış insanlar olarak cevaplarını vereceklerdir. Ama onlara Sayın Valimiz şunu hatırlatıyor; müfettişe, yargıca kolayca cevap verebilirler fakat onlar asıl şuna cevaplarını hazırlasınlar: Çocukları kendilerine ‘siz hangi ülkenin ekmeğini yediniz, hangi ülkenin suyunu içtiniz, hangi anneden meme emdiniz?` diye sorduklarında ne cevap verecekler ona hazırlık yapsınlar.”

Ayrıca, Haliliye ilçesindeki görevden el çektirmeler kapsamında bir doktorun da açığa alındığı öğrenildi.  

Mersin'de 244 polis açığa alındı

Mersin'de darbeye teşebbüs girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 90'ı rütbeli olmak üzere toplam 244 polis açığa alındı.

Sabaha karşı terörle mücadele polislerinin şüphelilerin evlerinde yaptığı aramalarda cep telefonları, kimlikler ve silahlara el konuldu. Olayla ile ilgili soruşturma devam ederken, yeni gözaltıların olabileceği açıklandı. (İbrahim Koçyiğit, M.Fatih Akgül, Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir