• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gölbaşı'ndaki saldırıda hayatını kaybeden polis Midyat'ta defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından Ankara Gölbaşı’nda katledilen  Özel Hareket Polisi 29 yaşındaki Velit Bekdaş, baba ocağı Midyat’ta dualar ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Uçakla Mardin’e getirilen Bekdaş’ın cenazesi kalabalık bir konvoy eşliğinde karayolu ile Midyat’a getirildi. Bekdaş'ın cenazesi son kez Yunus Emre Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilip ardından törenin düzenlendiği Estel Köşk meydanına götürüldü.

Törene Mardin Valisi Mustafa Yaman Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin Eski Milletvekili Süleyman Bölünmez, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Köşk meydanında yapılan törenin ardından Mardin İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra hayatını kaybeden polis için  dua edildi ve helallik istendi. Buradaki törenin ardından Bekdaş’ın naaşı yaklaşık 1 kilometre omuzlarda taşınarak Seyfettin Güneştan Caddesi üzerinde bulunan Hacı İsa Cengiz Mezarlığına götürüldü. Burada da cenaze namazı kılamayanlar için bir kez daha cenaze namazı kıldırıldı. Ardından polis Bekdaş dua ve tekbirlerle toprağa verildi.(Süleyman Tunç- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir