• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
Darbecilerin hezimetini çizdiği karikatürlerle yansıtıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli darbe girişimine karşı halkın direnişini ve cuntacıların yaşadığı hezimeti çizdiği karikatürlere yansıttığını söyleyen Karikatürist Mikail Çiftçi,  herkesin bir şekilde darbe girişimine tepkisini ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Her akşam Rehber TV Ana Haber Bülten’in ardından ekrana getirilen karikatürleriyle ilgili konuşan Çiftçi, karikatürün resimden farklı bir sanat olduğunu söyledi.

Karikatürde önemli olanın teknik değil, fikir olduğuna dikkat çeken Çiftçi, “Karikatür çizilmeden önce konu belirlenir, ardından tasarım kısmına geçilir. Tasarım başlı başına bir fikirdir ve bu tasarımda asıl mesaj verilir. İşte biz de çizimlerimizde darbe girişimine karşı halkın direnişini önemli mesajlar içererek veriyoruz.” dedi.

“Halkın direnişini çizgilerimizle ifade ediyoruz”

Halkın direnişini ve akamete uğrayan darbe girişimini çizgilerle ifade etmenin kendisini oldukça mutlu ettiğini dile getiren Çiftçi, “Biz de halkın bu direnişini çizgilerimizle ifade ediyoruz. Farklı kesimden farklı renklerden insanların birlikte hareket etmesi darbe kalkışmasını geri püskürttü. Direnişin farklı kulvarları vardır. Biz de bunu çizgilerimizle sergiledik. Özelliklede farklı kesimlerdeki insanların birlikte hareket etmesiyle bunun zafer getireceği mesajını verdik.” ifadelerini kullandı.

“Halkımız darbe girişimine karşı büyük bir direniş sergiledi”

Başında ABD ve diğer emperyalist ülkelerin olduğu bu darbe girişimini tüm İslam topraklarına yapılmış bir saldırı olarak gördüğünü dile getiren Çiftçi, herkesin darbe girişimine karşı tepkisini bir şekilde ortaya koyması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Malumunuz 15 Temmuz akşamı bir darbe girişimi oldu. Bu küçük bir olay değil. Özellikle emperyalistlerin başında olduğu bir darbe olduğu için bu basit bir olay değil. Bu darbe kalkışmasından çok bir terör saldırısıdır. Aslında bu saldırıyı sadece bir hükümete veya siyasi partiye yapılmış bir darbe girişimi gibi düşünmemek lazım. Başında ABD ve emperyalistlerin olduğu bir darbe girişimi İslam topraklarına yapılmış bir saldırı olarak kabul etmeliyiz. Halkımız bu darbe girişimine karşı büyük bir direniş sergiledi ve bu direniş Allah’ın izniyle zafer getirdi.”  (M. Hüseyin Temel, Hamza Adiyaman- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir