• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Omuz omuza darbeye karşı yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde darbeye karşı yürüyüşe polis, asker, müftü, kaymakam, belediye başkanı imamlar ve vaizler katıldı.

Darbeye karşı yapılan yürüyüşe halk tarafından yoğun ilgi gösterildi. Genç, yaşlı, kadın, çocuk, meydanlara indi. Polis, asker, imam, müftü, kaymakam, belediye başkanı, meydanda omuz omuza yürüdüler.

Meydanda anlamlı bir konuşma yapan Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Benim annem babam bana silah, Kur’an ve bayrak verdi ve ‘bunlar senin kutsalındır’ dedi. Kur’an imanın, bayrak vatandır. Bunlara el uzatan olursa, mukaddesatına el uzatan olursa o silah ile karşı koy ve onları alınlarından vur dedi. Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ihanet edenlerin bu ülkede yerleri yok. Mukaddesatımıza el uzatanların yeri yok. Halkımızın idam talepleri görüşülmelidir.” dedi.

Meydanda toplanan kalabalık tekbir ve sloganlar getirerek gecenin geç saatlerine kadar meydanda kaldılar. Birçok vatandaşın meydanda kaldığı ve ‘darbeye dur de’ nöbetini sürdürdükleri görüldü. (Ömer Faruk Aydın - İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir