• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Şanlıurfa halkı darbeye karşı nöbete devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli gerçekleşen FETÖ’nün darbe girişimini protesto etmeye devam eden Şanlıurfa halkı, hep bir ağızdan darbecileri lanetledi.

Şanlıurfa merkezde başta Rabia Meydanı olmak üzere, Abide Park Kavşağı, Tugay Komutanlığı Önü ve AK Parti il başkanlığı önünde ABD destekli darbe nöbetine gelen halk meydanları tıklım tıklım doldurdu.

Bir grup darbe karşıtı göstericiler tarafından yapılan ve üstüne Fethullah Gülen’in resimlerinin yapıştırıldığı tabut, halk arasında sloganlar eşliğinde gezdirildi.

Çoluk-çocuğuyla uzak mesafelerden gelen halk, yanlarında getirdikleri halıları yere sererek nöbet tutuyor. Piknik tüpüyle yaptıkları çay ile yorgunluklarını giderirken yoldan geçen ve korna çalarak tepkisini ortaya koyanları izledikleri görüldü. Engellilerin de katıldığı gösterilerde bir vatandaşın atıyla yoldan geçmesi büyük ilgi gördü.

İlerleyen saatlerde başka bir grup tarafından alana getirilen bir eşeğin baş kısmına Fethullah Gülen’e ait resmin geçirildiği ve eşeğin üstünde de 2 çocuğun başlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri konulduğu bir eylem gerçekleştirildi. Bu eylemi gören halk toplanarak resim ve videolar çekmeye başladı. Burada da Fethullah Gülen aleyhine sık sık slogan atan kalabalık, eşeğin arkasından yürüyerek başka alanlara geçti.

Şehrin birçok noktasında darbe karşıtı insanların arabalarıyla korna çektiği görülürken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de kendi bünyesindeki ücretsiz otobüslerin ön ve yan taraflarda kayan yazı bölümüne “Darbeye hayır” yazılarını yazdı.

Siverek

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen kalabalığa çeşitli ikramlarda bulunulurken, 107. Topçu Alayının nizamiyesi kapısını kapatan araçların bekleyişi ise sürüyor.

Darbe girişiminin 5. gününde toplanan yoğun kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Yılmaz şöyle dedi. “Bu gece Siverek’in her kesiminden herkes burada, Allah’ın izni ile bu millet kimsenin önünde eğilmeyecek, ama birileri bu milletin önünde diz çökmek zorunda kalacak ve kalmıştır da. Yıllarca bunlar millet düşmanı bir nesil yetiştirmişler, Türk Silahlı kuvvetlerimiz içerisinde bu vatana, bu millete ihanet içerisinde olan bir grup oldu. Bunlar bir bir tespit edilip alınıyor ve en kısa zamanda hak ettikleri cezayı alacaklar. Biz Türk silahlı kuvvetlerimizin içerisinde namuslu şerefli vatanına, milletine hizmet eden şerefli komutan ve askerlerimizi diğerlerinden ayırmamız ve çirkin söylemlerden uzat durmamız gerekiyor.” dedi.

Hilvan

ABD destekli olan darbe girişiminde Hilvan’da halk, beşinci gecede meydanlarda kalmaya devam ediyor. İlçedeki protesto eylemlerinde müftülük darbede hayatını kaybedenler için mevlüt ve sala okuttu.  

Daha sonra Hilvan Selam-Der ilahi gurubunun platformda seslendirdiği ilahilerle halk meydan da okunan ilahileri dinledi. Seslendirilen ilahiler sonrası Kur’ân’ı Kerim okundu ve dualarla edildi. (Ramazan Şefkatlı, Ramazan Casuk, Abdurahman Uğurlu- İLKHA)



































Bu haberler de ilginizi çekebilir