• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
`Bölgede Huzursuzluk Çıkarmak İsteyenler Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna Üye Dernekler arasında bulunan Sevgi Der`e (Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği) Çarşamba günü akşam saatlerinde bomba atılması olayına bir tepki de Hizmet Der`den geldi.
Batman`ın Beşiri İlçesi`nde faaliyet gösteren Hizmet Der Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sevgi Der`e yapılan saldırıyı yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kınadı. Dernek Başkanı Nasır Efrens, 11 Ocak Salı günü saat 20.30 civarında, kendileriyle aynı platformun üyesi olan Sevgi-Der Genel Merkez Binasına biri parça tesirli iki adet bomba atıldığını belirterek "Allah-u Teâlâ`nın hıfzı ve yardımı sayesinde o anda dernek binasında kimsenin olmayışı büyük bir faciayı engellemiştir. Tek tesellimiz can kaybının olmayışıdır. Bu nedenle Allah-u Teâlâ`ya hamd ederiz." dedi


Olayı Yapanları Şiddetle Kınıyoruz
Böyle bir olayı kınadıklarını belirten Başkan Efrens, "Batman Merkez`de faaliyet gösteren, İslami alanda bölge halkına hizmet etmeyi amaç edinen böylesi bir Sivil Toplum Kuruluş`una yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu olayı yapan kişi ve kişilerin bir an önce bulunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Bu Oyunlar Sabır ve Sebatla Bozulacak
Böyle olayları yapanların karanlık ellerle işbirliği içinde olduklarını belirten Efrens, "Bu tür olayları işleyen karanlık odakların temel amacı, bölgede huzursuzluk çıkarmak ve bundan nemalanmaktır. Ancak böyle bir kaostan nemalanmaya çalışanlar, şunu bilsinler ki yaptıkları bu olaylarla Müslümanların, mazlum halka hizmetlerini aksatmayacaktır. Yapmak istedikleri oyunlar, Müslümanların gösterdikleri ve gösterecekleri sabır ve sebatla Allah`ın izniyle bozulacaktır." diye belirtti.
 
Halka genel çağrıda bulunan Efrens "Halkımız bilmelidir ki, bu oyunları oynayanların ve böyle çirkin saldırılarla Müslümanların hizmetlerini aksatacaklarını zannedenlerin, karanlık yüzleri er ya da geç ortaya çıkacaktır." diye vurguladı.
 
Kenan Önder-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir