• DOLAR 32.314
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2278.473
  • ...
FETÖ`cü general ve 90 Harbiyeli saklanıyor...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM'nin etrafında konuşlanmaları için üsse getirilen silahlı 90 Harbiyeli ve başlarındaki Tuğgeneral Buldu'nun burada saklandığı belirlendi. Güvenlik güçlerinin üsse operasyon düzenleyeceği öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde, 90 Harbiyeli'nin çevre güvenliğini almak için uçakla Ankara Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Meydan Komutanlığı'na getirildiği ve hala daha ortada oldukları belirlendi.

Silahlandırılan Harbiyeli öğrencilerin Hava Harp Okulu'nda Bölük Komutanı Kurmay Yüzbaşı Kenan Baştuğ komutasında üsse getirildiği ve Hava Kuvvetleri'ndeki en önemli FETÖ'cülerden olan Tuğgeneral Uğur Buldu'nun emrine verildiği öğrenildi. Öğrencilerin, darbe sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM gibi kritik binaların güvenliğini sağlamak için üsse konuşlandırıldığı da belirtiliyor.

Yeni Şafak'ın elde ettiği bilgiler göre emniyet güçleri FETÖ'cü Tuğgeneral Uğur Buldu ve ve Harbiyeli öğrencileri gözaltına almak için operasyon başlatacak.

FETÖ'cü olduğu bilinen ve YAŞ'ta tasfiye edilecek isimler arasında olan Tuğgeneral Uğur Buldu'nun püskürtülen darbeden sonra gözaltına alınmamasının dikkat çekmesi üzerine yerinin tespit edilebildiği de elde edilen bilgiler arasında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir