• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
İran Müzakereleri Kabul Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`ye de bulunan İran Meclis Başkanı Ali Laricani yaptığı ziyaret sırasında Ankara`nın gündeme getirdiği öneriye sıcak baktıklarını dile getirdi. Batı`yla İran arasında gerilimi tırmandıran son gelişme Tahran`ın uranyumu yüzde 20 düzeyinde zenginleştirdiğini açıklaması olmuştu.

Bilindiği gibi İstanbul`da geçen yıl yapılan ve ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya`nın katıldığı görüşmeler ardından süreç tıkanmıştı. Sözkonusu müzakerelerin kesilmesinden sonra ABD ve AB İran`a art arda yeni yaptırımlar uygulamıştı. Son haftalarda da Avrupa Birliği ve ABD, İran`ın petrol gelirlerini hedef alan yeni yaptırımlara yöneliyor.
 
Rusya ise yeni yaptırımlarla muhtemel askeri harekâtın uluslararası düzeyde bir rejim değişikliği girişimi olarak görüleceğini açıkladı. Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Gannady Gatilov, tek taraflı herhangi bir saldırının İran`ın nükleer programına ilişkin sorunu çözme girişimlerini de baltalayacağı uyarısında bulundu.
 
Japonya Dışişleri Bakanı Koiçiro Gemba da, İran`la diyalog kanallarını kapatmanın tercih edilmeyeceğini duyurdu. Japonya Başbakanı Yoshiko Noda da, ülkenin maliye bakanının dün yaptığı İran`dan petrol ihracatını azaltabilecekleri açıklamasına açıklık getirerek, bu konuda öncelikle iş çevreleriyle görüş alışverişinde bulunulması gerektiğini açıkladı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir