• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Mısır`da Nihai Sonuçlar Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
9 vilayette yapılan seçim iadelerine katılım yüzde 37,1 oranında gerçekleşti. Seçimlerden önce ülkede yaşanan şiddet olaylarına değinen Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, Mısır`da seçim ortamının engellenmesi için ülke içindeki bazı gruplara dış destek sağlandığının belirlendiğini, bu konuda soruşturma başlatıldığını da söyledi. Bazı çevreler tarafından kendilerine, seçimleri denetleyen yargıçların "kan gölünde" görev yapacağının söylendiğini de belirten İbrahim, bütün olumsuzluklara rağmen, yargı mensuplarının hayatlarını riske atarak görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini ifade etti.
 
10 milyondan fazla seçmenin bulunduğu Kalyubiyye, El Dekahliyye, El Ğarbiyye, El Minye, Gına, Marsa Matruh, Kuzey Sina, Güney Sina, ve El Vadi el Cedid vilayetlerinde seçmenlerin sadece 3 milyon 9 yüz bini iadeye katıldı. İadede de İslami partiler en fazla oy alan taraf oldu.
 
Üçüncü ve son turda Müslüman Kardeşler`in siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi en fazla oy alan parti oldu. Selefiler`in Partisi Nur, ikinci, Mısır`ın en eski siyasi partisi Vefd üçüncü, Mısır Bloku dördüncü, Vasat Partisi ise beşinci sırada yer aldı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir