• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Mustazaflar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazafları ancak Mustazaflar anlar. Gözleri yaşla dolanları ancak gözleri yaşla dolmuşlar anlar. Mustazaf kardeşlerine sımsıkı sarılan ablalar sanki hiç acı çekmemişler gibi nurlu yüzleriyle gülümsüyor, sanki zulme dur diyorlardı. Onlar zulmü yaşamıştı, elleri kuruyasıcalar yaşatmıştı onlara Mustazaflığı.

Açılış konuşmasını yapan abla gencecik yaşı 35’i bulmamıştı belki de. Evinin direği eşini kaybetmişti. İslam Davası dolayısıyla cezaevine giren eşi 10 yıl boyunca ailesini özlerken işkence, zulüm görmüştü. Cezaevine sapa sağlam giren eşi cesediyle gelmişti evine. Evinin salonuna uzatılmıştı. Gözyaşları kurumuştu hepsinin, gözlerini ovdu, “Hayaldir yatıyordur” dedi. Kalp krizi demişlerdi. Daha kırkına varmıştı beyi. Hayat arkadaşını yarı yolda bırakmıştı. Tek başına devam etmesi gerekiyordu. O Mustazafların ve kimsesizlerin Rabbine sığınıyordu. İkinci konuşmacı ablamızda Mustazaftı, cami imamı abisini kurban vermişti bu davada.

Son konuşmacının eşi ise 14 senedir Kuranı Kerim dersi verdiği için cezaevine girmiş, ilgisi olmayan suçlamalarla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ve hala o zindanlarda babaları evlatlarını evlatları babalarını hasretle bekliyorlar. Yanlış mıyım? Bizlere Mustazafları Mustazaflar anlatmadı mı? Başımızı okşamadılar mı? Bizleri sevmediler mi? Kendi dertlerini unutup bize koşmadılar mı? Mustazaflar haftasında görevli Mustazaf, konuşmacı Mustazaf, dinleyen Mustazaf.

Sevda Bağdu / Batman

Bu haberler de ilginizi çekebilir