• DOLAR 32.56
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.08
  • ...
Darbeye bir tepki de Medya Yazarlar Derneği'nden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişimine tepki amaçlı basın açıklaması düzenleyen Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdulkadir İkbal, bu günlerde birlik ve beraberliğin sağlanması için seferber olunması gerektiğini ifade etti.  

Darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu resmi rakamlara göre 208 kişinin hayatını kaybettiğini bin 400 kadar yaralının olduğunu belirten İkbal, darbeye karşı durduğu için hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

İkbal, “Elinde silah bulunmayan halkımız,  darbecilere geçit vermemek için ve hatta bazıları tankların altına yatarak ölümü hiçe saymıştır. Onların bu kahramanca hareketinin öncülüğünde bazı darbeci askerlerin, elindeki tank ve silahlar alınarak güvenlik güçlerine teslim edilmiş ve bazı darbecilerin geri çekilmesine vesile olunmuştur.” dedi.

Darbecileri, halkı  derbeder hale getirdiğini söyleyen İkbal, “Başta Sayın Cumhurbaşkanının Marmaris’te kaldığı mekan olmak üzere parlamento binasına, güvenlik güçlerinin ana merkezlerine ve darbe emrine uymayan bazı askerler ile silahsız halka bomba yağdırıp ateş açmaktan çekinmeyen bu gözü dönmüşlerin, bütün bu vahşi hareketine karşı halkımız, kendini siper ederek darbecileri etkisiz hale getirmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Geçmişte yapılan bütün askeri darbelerin arkasında hep Amerika’nın olduğunu söyleyen İkbal, Türkiye’nin bir NATO ülkesi olduğundan dolayı, darbe yapmayı planlayan askerlerin kendi başlarına bağımsız hareket etmelerinin asla düşünülemez olduğunu dile getirdi.

İkbal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Apoyu Kenya’da yakalayıp Türkiye’ye teslim eden Amerika, Persilvanya’da ikamet eden ve Türkiye’nin bütün ısrar ve taleplerine rağmen şimdiye kadar Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmemesi, bu darbenin bir gereği olsa gerek. Eğer bu vahşi anlayışla darbeciler başarılı olsalardı. Ülkemizde çıkması kaçınılmaz olan bir iç savaş,  Türkiye’yi Irak’tan beter hale getirecekti. Ancak halkımız darbecilerin yanında değil, siyasi otoritenin yanında yer alıp, büyük bir vakarla hareket ederek yapılması planlanan oyunların bozulmasına vesile olmuştur.” sözlerini kullandı.

İkbal, son olarak şöyle konuştu:

“Siyasi partilerimizin bir araya gelerek dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vermeleri ve en çetin zamanlarda kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp, muhteşem ve asil bir hareketi başarmaları her türlü takdirin üzerindedir. Darbecileri derbeder eden başta halkımıza, basınımıza ve STK’lara candan teşekkür ediyoruz.” (Ramazan Casuk-İLKHA)                                              







Bu haberler de ilginizi çekebilir