• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Hukukçular Derneği darbeciler hakkında suç duyurusunda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat tarafından darbe girişiminde bulunan askerler hakkında suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması düzenledi.

Adliye Sarayı önünde yapılan açıklamayı Hukukçular Derneği İl Temsilcisi Av. Ömer Avcı okudu.

Avcı, yaptığı açıklamada cuntacı askerlerin darbe girişimi halk tarafından püskürtüldüğünü dile getirerek yapılan kalkışmayı kınadıklarını belirtti.

Darbe girişiminde sivil itaatsizlik ile gösteriler sergileyen halkın darbeyi geri püskürttüğünü dile getiren Avcı, “Bu girişimle hedeflenen bir iç çatışma çıkarmak, bu çatışma sonrası ülkemizde güvenlik güçleri ile halkı karşı karşıya getirmekti. Ancak, sivil itaatsizlik örneğini destansı biçimde icra eden halkımız, şiddete başvurmadan, hatta şiddete maruz kalarak, darbeyi, çıktığı deliğe tıkmıştır. Bu kutsal mücadelede ölen, polis, asker ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileriz. Bu kimseler, aziz milletimizin gönlünde daim yaşayacaktır.” dedi.

Darbeci askerler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Avcı, “Kendisini Mehdi sanan, bir ruh hastasının talimatlarını yerine getirerek icra edilmeye çalışıldığı açık olan bu girişim, o ruh hastası ülkemize getirilene kadar bitmiş, bitirilmiş sayılamaz. Hain ve ruh hastası ve bunların toplumsal uzantıları ile olan mücadelede derneğimiz olarak müşteki olan milletimiz adına müdahil olacağız. Bu sebeple, bu şahıslar hakkında başlatılan soruşturmalara müdahale ve suç duyurusu dilekçelerimizi savcılığa arz edeceğiz.” diye konuştu.

Son olarak ölenlere rahmet dileyen Avcı, meydanlarda nöbetin sonuna kadar devam edeceğini şu ifadelerle dile getirdi: “Milletimizin başı sağ olsun. Taziyelerimiz bitmemiştir. Sabahlara kadar kutlamalar yerine nöbet ve taziye kabullerimiz devam edecektir. Duyduğumuz andan beri süren direnişimizi, son ana kadar devam edecektir.” (Ramazan Casuk-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir