• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Siirtliler FETÖ'ye ateş püskürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan darbe girişiminden bu yana  Türkiye genelinde olduğu gibi sokağa dökülen Siirt halkı, darbe karşıtı protesto eylemine devam ediyor. Siirtliler darbe karşıtı nöbetlerinde İLKHA mikrofonuna konuşarak ABD destekli FETÖ’ye adeta ateş püskürdü.

Darbe girişimiyle ilgili duygularını dile getiren siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanların gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını belirttiler.

“Darbe gerçekleşseydi bu topraklar onlarca yılını kaybedecekti”

Her kesimin darbe girişimine karşı tepkisini göstermesi gerektiğini dile getiren HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat, “Biz HÜDA PAR olarak 3’ncü gecedir buradayız. İlk gece vali beyle ilgili bir sorun oldu. Askeriye Valiliği bastı ve maalesef valiyi almak istediler. Vatandaşlarla buna engel olmaya çalıştık. Allah’a hamdolsun bu darbe girişimi onların istediği gibi gerçekleşmedi. Halkımızın ve STK’ların duyarlı davranışıyla Müslümanlarla bu iş engellenmiş oldu. Biz HÜDA PAR olarak biliyoruz ki bu darbe gerçekleşmiş olsaydı. Bu topraklar yine onlarca yılını kaybedecekti. Müslümanların elde etmiş olduğu tüm kazanımları kaybetmiş olacaktı. Allah’a hamdolsun böyle bir şey gerçekleşmedi. Bundan sonrada HÜDA PAR olarak meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Diğer siyasi partiler ve STK temsilcileriyle nöbetimiz devam edecektir. Allah-u Teâlâ en güzel bir şekilde sonuçlanıncaya kadar bizler desteğe devam edeceğiz.”dedi.

Darbecilerin idam edilmesi gerektiğini söyleyen Gökhan İriz ise şu ifadeleri kullandı: “Allah’ın izniyle Türkiye’yi hiç kimseye vermedik vermeyiz de. Bizim zorumuza giden bizim uçaklarımızla bizleri vurmalarıdır. Vatandaş olarak bu hainlerin bir an önce idam edilmelerini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nden kısasa kısas istiyoruz. Onların hepsini idam etsinler, yarını da beklemesinler hemen şimdi idam.”

“FETÖ’nun yapmış olduğu zulmü sonucunda cezaevlerindeki Müslümanlar beraat edilsin”

Cezaevlerinde bulunan FETÖ mağduru Müslümanların berat edilmesi gerektiğinin vurgusunu yapan AK Parti Eski Milletvekili Osman Ören, “Bu ihanet şebekesinin yaptığı darbe girişini hamdolsun püskürtüldü. Hak ve halkın basiretidir. Rabbimizin verasetiyle bu iş bozuntuya uğratıldı. Millet ilk günde sokağa çıkmamış olsaydı. Allah muhafaza şimdi hiçbirimiz burada değildik. Tabi bu askeri darbenin ne olduğunu şimdiki gençler bilmiyor. Allah bu ülkeye bir daha bir darbe daha göstermesin. Bunların tüm hevesleri kursağında kaldı. Umut ediyoruz ki hükümet hiçbir zaman bunların peşini bırakmasın. Allah korusun bunlar toparlanırsa Türkiye altından kalkamayacağı hale gelir. Bu insanların daha önce yapmış olduğu zulmü sonucunda cezaevlerinde olan bazı Müslümanların tekrar mahkeme sürecinde bunların beratının yapılmasıdır. Çünkü burada yapılan kumpaslar ve zulümlerin haddi hesabı yok. Bu kumpasların bunlar tarafından yapıldığı herkes tarafından biliniyor. Ama hiç kimse el atmıyordu inşallah bu saatten sonra yapılan bu zulümlerin hesabı sorulacak.” ifadelerini kullandı.

“Darbecileri dinlemeyip meydanlara indik”

Darbe girişiminde yaşadıklarını anlatan Haşim Tekik, “Olayı ilk duyduğumda dışarı çıktık. İlk müdahale Yeni Mahalle Karakolu komiserinden geldi. ‘Acilen içeri girin burada bağırıp çağırmayın’ dedi. Ama onları dinlemeyip meydanlara indik. Valiliğin önüne geldik. Askerler valiyi almaya gelmişti. Kendimizi siper ederek valiyi vermemeye çalıştık. O esnada bir tane albayın koruması sırtıma bir darbe vurdu. O darbelerin izleri hala duruyor. Valiyi vermemek için çok darp yedik. Silahlar sıkılıyordu ama halk ölümü göze alarak meydanları terk etmediler. Valiyi vermemeye kararlıydık ve elhamdülillah halk başarılı çıktı. Bu halk İslam, Kur’an, gelecek ve neslimiz için hiçbir büyüğümüzü askere teslim etmedik. Canımız, malımız ve evlatlarımız giderse de hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Bu böyle bilinmelidir.” diye konuştu.

Paralel Yapı’dan çok Mustazaflar Cemiyeti camiasının zarar gördüğünü hatılatan Mustazaflar Cemiyeti Siirt İl Başkanı Behçet Sevgili, “Her kesimden inanların darbecilere karşı meydanlarda olduğu gibi cemiyet olarak 3 günden beridir meydanlardayız. Darbeci zihniyetine eskiden olduğu gibi şimdi de karşıyız ve hep karşı olacağız. ABD destekli FETÖ’den en fazla mağduriyet yaşayan Mustazaflar Cemiyeti ve mensupları olmuştur. Biz onların yaptığı hal ve hareketleri telin ediyoruz. Allah-u Teâlâ hiçbir zaman onları başarıya ulaştırmasın bununla beraber uzun süreden beridir sürekli olarak bu şebekenin bu zalim güruhun insanlığa ne kadar zararlı olduğunu dile getirdiysek de maalesef sesimiz duyulmadı. Şimdi daha önce söylemiş olduğumuz sözlerin ne kadar haklı olduğumuzun bir kanıtıdır.” şeklinde belirtti.

Darbe girişiminden bu yana akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar Hükümet Bulvarındaki Valilik önünde toplanan binlerce Siirtli, sloganlar atarak darbecileri protesto etmeyi sürdürüyor. (M. Sait Çelik- İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir