• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
`Milletle savaşanların kazanma ihtimali yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Solhan ilçesinde meydanlara inen halk, darbe girişimine büyük tepki göstererek “darbeye hayır” dedi.

Yaşanan darbe girişimini protesto etmek için tüm Türkiye'de olduğu gibi Solhan`da da meydanlara çıkan halk, her gece sabaha kadar eylemlerini sürdürüyor. Solhan'da askeri darbeye karşı bir araya gelen siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları meydanlarda darbe girişimine sert tepki gösteriyor.

Solhan`da tepkilerini dile getiren siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları adına basın bildirisi okuyan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, milletle savaşanların kazanma ihtimalinin olmadığını söyledi. Yıldız, “Bu kalkışmaya yeltenenlerin unutmamaları gereken bir şey var ki 12 Eylül darbe anayasasına yüzde 92 red oyu vererek millete rağmen hiçbir şey yapılmayacağını haykıran bir cesur Bingöl var.” dedi.

“Türkiye'de askeri darbe yapma girişiminde bulunan bu illegal ihanet şebekesinin sokağa çıkma yasağının hiçbir hükmü yoktur.” diyen Yıldız, şunları söyledi: 

“Bu darbe girişiminin önünde, arkasında, doğrudan dolaylı destek verenlerin vatana ihanet suçuyla yargılanıp hukuk önünde cezalarını çekecekleri gün yakındır. Bütün ayrılıkların ve ihtilafların bir tarafa bırakılarak bu millet düşmanlarıyla mücadelede gözümüzü karartmamız gereken gün bu gündür. Canlarımız pahasına gayrimeşru bu kalkışmaya karşı çıkmayı bir vatandaşlık, insanlık ve Müslümanlık görevi olarak bilmemiz ve bunun gereğini yapmamız gerekir. Kavli ve sözlü dualarımızla sorumluluklarımızın ne olduğunu çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakacağımızın hesabını yaparak safımızı netleştirelim.” (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir