• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
İkinci Ergenekon`da Tahliye Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İnternet Andıcı davasının sanıklarından İsmail Hakkı Pekin`in savunmasında 51 nolu DVD`nin bir kopyasının Genel Kurmay Başkanlığında bulunabileceğini söylediği hatırlatılarak Genelkurmay Başkanlığına ulaşan DVD`nin aslının incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesinin istenmesine hükmedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve `Örtülü ödenek` soruşturması olarak bilinen soruşturma evraklarının, dava açılmamış ise soruşturma evraklarının, gerekli önlemler alınarak incelenip iade edilmek üzere mahkemeye gönderilmesine karar verildi.

Tutuklu sanık Mustafa Balbay`ın son talep duruşmasında yaptığı konuşma sırasında söylediği sözlerle ilgili olarak da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması karara bağlandı.
Gizli nitelikli belgelerin belirlenmesinde hangi kriterlerin esas alındığı ve bu tasnifte ne gibi hukuki ve idari mevzuata dayanıldığını konusunun ise Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığından ayrı ayrı sorulması kararlaştırıldı.

Mehmet Ağar hakkında verilen gerekçeli kararı ve delil klasörlerinin bir örneklerinin gönderilmesi de Özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinden istenecek. Ayrıca Ankara Çevreyolu`nda yapılan aramalarda durdurulan kamyonlarda bulunduğu belirtilen el bombaları ile ilgili olarak Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma evrakının onaylı birer örneğinin istenmesi de hükme bağlandı.

Tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verilen duruşma, 30 Ocak 2012 tarihine ertelendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir