• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
 Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan yazılı açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Cuma günü yapılan darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada hem darbe girişiminde bulunan askerler, hem de HSYK tarafından açığa alınan hakim ve savcılarla ilgili olarak çalışmaların devam ettiği belirtildi.

"SAAT 22.30'DA GÖREVE BAŞLANARAK YAKALAMAVE GÖZALTI TALİMALATLARI VERİLMİŞTİR"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ve Başsavcıvekili Mehmet Demir'in imzasını taşıyan yazılı açıklama şöyle:

"15/07/2016 günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan bir cunta güruhunun devletin seçilmiş organları olan Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve T.C. Hükümetine karşı bir darbe girişimi içerisinde olduğu değerlendirilerek, bağımsız yargının bir unsuru olmak hesabıyla ve kalkışılan eyleminde bir suç teşkil etmesi hususu göz önüne alınarak aynı gün 23.00 civarında istişare edilerek Bakırköy Adliyesi'nde başta Cumhuriyet Başsavcısı olmak üzere bir kısım Cumhuriyet Başsavcıvekili ile görev başına gelinmiş, saat 23.20 göreve başlanarak emniyet birimlerine darbeye kalkışan bu hain güruhun yakalanması ve gözaltına alınması için tüm talimatlar verilmiş, Terör ve Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner marifetiyle derhal adli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.

"BİR KISIM HAKİM VE CUMHURİYET SAVCILARIYLA İLGİLİ ADLİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR"

İlk etapta Atatürk Havalimanı'nı işgal etmeye çalışan cunta askeri görevliler teslim alınmış ve adliye nezarethanesine konulmuştur. Ertesi gün de HSYK'nın açığa alma kararları çerçevesinde Bakırköy Adliyesi, Küçükçekmece Adliyesi, Büyükçekmece Adliyesi ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde görevli bir kısım hakim ve cumhuriyet savcıları ile ilgili adli süreç başlatılmış ve böylece Türk Milleti adına olan görev ifa edilmiştir.

"İHANET ÇETESİNİN DEVLETİMİZİ, MİLLETİMİZİ VE KURUMLARIMIZI ELE GEÇİRMESİ ÖNLENMİŞTİR"

Başta Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM, tüm yargı erki ve özellikle de büyük Türk Milletinin gayret ve çabalarıyla ihanet çetesinin devletimizi, milletimizi ve kurumlarımızı ele geçirmesi önlenmiştir. Yasaların bizlere verdiği tüm yetki ve görevleri eksiksiz yerine getirmek üzere Bakırköy Adliyesi mensupları olarak o anda ve halen de görevimizin idrakinde olarak soruşturmalara devam ettiğimiz kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir