• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Şanlıurfa Valisi: Gizli kalmış unsurlar provokatif eylemlerde bulunabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından Şanlıurfa’daki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Herkesin dikkatli olmaya devam etmesi gerektiğini ifade eden Tuna, darbecilerin gizli kalmış bazı unsurlarının provokatif eylemlerde bulunabileceği uyarısında bulundu.

Bir grup gazetecinin ziyareti sırasında yaşanan son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Tuna, “Ülkemiz Cuma akşamından beri hareketli saatler yaşadı. Çok şükür Şanlıurfa’da her hangi bir problemimiz yok, her şey kontrol altında. Zaten 2. Ordu komutanlığına İbrahim Yılmaz vekâleten görevlendirildi. Bu kalkışma sırasında askerimizin içinde bu harekete karşı dik duruş sergileyenler çoğunlukta. Dolayısıyla Şanlıurfa’da her hangi bir sıkıntı olmadı ve buralara talimatlar verildi. Bu niyet içerisinde olup yapamayanlar yok muydu vardı tabi ki. O konuda da başsavcılığımız gerekeni yapıyor. Bu doğrultuda gözaltılar var. Gözaltı süreci ne olur, bu yargı makamlarının takdiridir. Bunu göreceğiz.” dedi.

Süreç içerisinde emniyet güçlerinin ilde gereken tedbirleri aldığını kaydeden Vali Tuna, “Şanlıurfalı hemşerilerimizi, binlerce vatandaşımız bu konuda devletin hükümetin, cumhurbaşkanımızın yanındaki duruşlarını destekleriyle göstermişlerdir. Dün gece de bu nöbet, bekleyiş devam etti. Çok şükür bir provokasyon neticesinde bir tatsızlıkta şu ana kadar yaşanmadı. Bu konuda dikkatli olmak gerektiğini biliyoruz. Gerekli uyarılarımızı da yapıyoruz. Siyasi partiler olsun belediyeler olsun hepsi duyarlılar. Hem vatandaşlarımızın bir takım ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hem de valiliğin aldığı tedbirlere yardımcı olma konusunda yerel yönetimler bize çok değerli katkılar yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çünkü hala gizli kalmış unsurlar olabilir. Bunların bir takım provokatif girişimleri olabilir”

Hayatın normale dönemeye başladığını yine de dikkatli olmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyerek açıklamasına devam eden Tuna, şöyle konuştu:  “ Çünkü hala gizli kalmış unsurlar olabilir. Bunların bir takım provokatif girişimleri olabilir. Bunlara dikkat edilmesi kaydıyla herkesin rutin görevini sürdürmesi noktasında biz değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Ordu bizim ordumuz, bu milletin ordusu. Asker de bizim askerimiz bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. İhanet edenler hakkında gereken yapılıyor ve yapılacak” dedi.

“Şanlıurfa’da asker kışlasından hiç çıkmadı ve şu ana kadar en ufak bir sıkıntı olmadı”

Şanlıurfa’da kamu hizmetlerinin eksiksiz ve aksamadan yürütülmesi için de tedbirlerin alındığını ifade eden Tuna, “Vatandaşlardan talebimiz dikkatli olmalarıdır. Her hangi bir provokasyona yol açacak yönlendirmelere karşı dikkatli olmaları ve yanlış hareketlerde bulunulmamasıdır. Şanlıurfa’da asker kışlasından hiç çıkmadı. Şu ana kadar en ufak bir sıkıntı olmadı. Dolayısıyla biz de bu noktada rahat olalım. Her şey kontrolümüz altındadır. Bunun bilinmesini rica ediyorum” dedi.

“Emniyette 20’ye yakın kişi açığa alındı, 55 savcı-hâkim gözaltına alındı”

Devam eden gözaltı süreciyle ilgili de bilgi veren Vali Tuna, yapılan tutuklanmalar ile ilgili olarak da “Büyük ölçüde tamamlandı. İşlemler başsavcılıkta devam ediyor. Bugün bir takım gelişmeler olmaya başlayabilir. Emniyet görevlilerinden yirmiye yakın kişinin açığa alınma işlemi gerçekleştirildi. 55 civarında da hâkim ve savcı gözaltına alma işlemi devam ediyor. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Dediğim gibi süreç devam ediyor. Başsavcılık gerekeni yapıyor.” dedi.

Suruç’ta geçen yıl yaşanan patlama ile ilgili gösterilere izin yok

Suruç’ta geçen yıl 20 Temmuz’da yaşanan olayın yıldönümünde yapılması muhtemel gösterilerle ilgili de bilgi veren Vali Tuna, “ Ülkenin böyle bir gündemi varken yıldönümü adıyla gidip buralarda gösteri yapma niyetinde olanlara zaten biz iyi niyetli bakmıyoruz. Bunlara kesinlikle müsaade de etmiyoruz. Yasaklama kararı da aldık. Bunlar iyi niyetli girişimler değildir. Bunlar ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik gayretlerdir. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Tabi ki kaybettiklerimiz bu ülkenin kayıplarıdır ama bunu her sene bir istikrarsızlık unsuru olarak anmaya kalkmak iyi niyetli davranışlar değil.” diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir