• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
"İhanetin bedelini ağır ödeyecekler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz'da ordu içerisindeki bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişimine karşı gece yarılarına kadar sokaklarda nöbet tutuldu. Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yoğun katılım ile gerçekleşen nöbet mitingine TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel ve yöneticileri, Belediye encümenleri ve vatandaşlar katıldı.

Mitingde bir konuşma yapan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Millet adına o güçlü medeniyeti yeniden inşa ve ihya edeceğiz. Hep birlikte bunu yapmak zorundayız. Bunlara Rabbim de fırsat vermez. Bu millet de sizler de asla fırsat vermezsiniz.” dedi.

“Halkın dediği baş göz üstünedir”

Katılımcıların “FETO’ya idam” sloganlarını atması üzerine halkın dediğinin olacağını vurgulayan Aydın, “Hakkın dediği olur, halkın dediği olur. FETO’nun dediği veya bir başkasının dediği değil. Halk ne derse o olur. Halkın dediği baş göz üstünedir.”ifadelerini kullandı.

“Bu ihanetin bedeli ağır olacaktır”

Aydın konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:“Milletin meclisi, milletin evi, cumhurun evi bütün bunlar kurtuluş savaşı sırasında dahi işgalciler tarafından bombalanmamıştı. Ama bu cuntacılar o kadar ileriye gittiler ki, o kadar ahlaksızca bu işi yapmaya çalıştılar ki milletin meclisine dahi bomba attılar. Cumhurun evi külliyeye dahi bomba attılar. Bu ihanetin bedeli ağır olacaktır. Ondan şüpheniz olmasın.Onun için diyoruz ki gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Her kim bu ülkede yaşıyorsa dini, düşüncesi, inancı ne ise 79 milyon insanın kardeşliğiyle vatandaşlarımızın birliğiyle beraberliğiyle bütün bu ihanetçilerin hakkından hep birlikte geleceğiz inşallah.”

Daha sonra Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat halka seslenerek birer konuşma yaptı. Son olarak ülkenin selameti için ve darbecilerin katlettiği asker ve siviller için dualar edildi.Darbe girişimine karşı vatandaşların geceyi sokaklarda nöbet tutarak sabahladıkları görüldü.(Aydın Evren - İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir