• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da avukatlar darbe girişimini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Batman Şubesi üyesi avukatlar, 15 Temmuz'da ordu içerisindeki bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişimi yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasını Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Batman Şube Başkanı Av. Aladdin İraz okudu.

Darbeler döneminin açılmamak üzere kapandığını söyleyen İraz, “15 Temmuz Cuma günü milletin iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımız, mevcut siyasi hükümet, sivil irade ve demokrasiye teşebbüs eden TSK içinde yuvalanmış meczupların hareketi milletimizin sağduyusu ile boşa çıkarılmıştır. Demokrasiyi değerleri etrafında ortaklaşan milletimizin tarihi direnişi karşısında geçmişimizde kara leke olarak duran darbeler dönemi bir daha asla açılmamak üzere kapanmıştır.” dedi.

Darbe girişimlerine karşı yasal düzenlemelerin yapılmasını istediklerini belirten İraz, “Şüphesiz bu haince girişimin neticeye varması durumunda başta dindarları, tank paletlerinin altında ezecek olan bu darbe teşebbüsü siyasi parti ve ideoloji farkı gözetmeksizin silahların karşısında kahramanca dikilen milletimizin yiğit evlatları sayesinde engellenmiştir. Bu meczupların kanun önünde cezalandırılmaları için sürecin takipçisi olacağımız da bilinmeli, darbe girişimleriyle ilgili bir daha karşılaşmamak için gerekli yasal düzenlemelerin derhal yapılmasını temenni ediyoruz. HUDER Batman Şubesi olarak değerlerimize karşı yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyoruz.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir