• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hayatını kaybeden 161 kişi için mewlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe teşebbüsü sırasında askere karşı direnerek hayatını kaybeden 161 kişi için Silvan’da Mewlid-i Şerif okutularak, gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Silvan ilçe müftülüğü tarafından Selahaddini Eyyubi Camii'nde düzenlenen programa siyasi parti temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, “Bundan bir kaç gün önce bu ülke büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Bu felaketten dönerken imam arkadaşlarımız, güvenlik güçlerimiz, sivil insanlarımız bu felaketi getirmeye çalışan insanlara karşı koymaya çalıştılar. Kendi hayatlarını feda ettiler. Dualarımız kabul oldu. Başımıza gelecek büyük felaket ve musibetten kurtulduk. Silvan'ımızı, bizleri, burada bulunan cemaati, ülkemizi ve Müslümanları her türlü felaket ve musibetten muhafaza eyle Allah’ım.” diyerek dua etti.

Programda bir konuşma yapan Silvan’ın tanınmış iş adamlarından Nedim Kılıçaslan, “Biz buraya ilçe müftülüğü tarafından darbe teşebbüsü esnasında şehit olan vatandaşlarımız için gıyabi cenaze namazı ve mevlit için geldik. FETÖ' nün ana amacı Türkiye'nin önünü kesmek ve ilerlemesini önlemektir. Türkiye'de ne kadar örgüt varsa bunların organizesi sonucu Türkiye'yi bölmeye ve önünü kesmeye çalışıyorlar. FETÖ Türkiye'yi yağmalamak ve ülkeyi 80'li yıllara götürmek istiyor.” ifadelerini kullandı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan Mewlid-i Şerifle sona erdi. (İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir