• DOLAR 32.585
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2418.912
  • ...
Erdoğan`ın yaveri suikast için koordinatları istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör örgütü Paralel Yapı, darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın uçağı TC ATA`yı Marmaris Dalaman Havalimanı`ndan kalktıktan sonra düşürmeyi planladı. Cumhurbaşkanı`nın yaveri Albay Ali Yazıcı koruma ekibinden uçuş koordinatlarını isteyince plan deşifre oldu.

ERDOĞAN OTELDE ÖĞRENDİ
Erdoğan Paralel Çete`nin darbe girişimini Grand Yazıcı Turban Otel`de öğrendi. Otelin hedef alınacağı şüphesi üzerine Cumhurbaşkanı Ankara`ya gitmek için harekete geçti. Ancak 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar`ın “Ankara güvenli değil, Beştepe`yi sardılar. Biz sizi İstanbul`da koruruz” uyarısı üzerine kararını değiştirdi.

THY, İKİZ UÇAK TAKTİĞİYLE ŞAŞIRTMA YAPTI
Ankara`da bulunan Erdoğan`ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı ise Cumhurbaşkanlığı koruma ekibini arayarak TC ATA uçağının uçuş koordinatlarını sordu. Albay Ali Yazıcı`nın bu talebi Erdoğan`ın koruma ekibinde şüphelere neden oldu. Bunun üzerine THY`den Dalaman Havalimanı`nda 2 uçağın daha hazır edilmesi istendi. Yavere de rotanın belli olmadığı bilgisi verildi.

Yaver Albay Ali Yazıcı suikast için koordinatları istedi

UÇAĞIN KODU DEĞİŞTİRİLDİ
Erdoğan ve beraberindekileri İstanbul`a getirecek TC ATA, yolcu uçağı kodu “THY8456” ile havalandı. Erdoğan`ın uçağının havalandığının belli olmaması için diğer iki yolcu uçağı da peş peşe kalktı. TC ATA rotası boyunca tüm radarlarda THY uçağı olarak göründü. Atatürk Havaalanı`na yaklaştığında ise darbecilerin iki F16`sı Erdoğan`ın uçağını taciz etti. Eskişehir 1. Ana Jet Üst Komutanlığı`ndan havalanan 2 F16 devreye girerek hainlerin uçaklarını kovaladı. Suikast girişimini atlatan Erdoğan`ın uçağı da Atatürk Havalimanı`na iniş yaptı. Hain Albay Ali Yazıcı ise dün gözaltına alındı.

ERDOĞAN'DAN PİLOTA 'IŞIKSIZ İN' TALİMATI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan`ın 15 Temmuz darbe günü Dalaman`dan İstanbul`a uçakla gelirken pilota verdiği talimatı anlattı: “Kulede bu ihanet çetesi hakim. Havada da onların hakimiyeti var. Cumhurbaşkanımızın bulunduğu yeri bombalamak için harekete geçtiğine dair bilgiler var. Pilotu çağırıp soruyor, ‘Kendi ışıklarınla inebilir misin?` Pilot diyor ki ‘İnebiliriz, ama riski var, zemine araç çekmiş olabilirler, başka riskler de olabilir.` Onun üzerine diyor ki ‘Sen bir turlarsın bakarsın ona göre inersin. Ne kadar havada kalabiliriz? diyor. Pilot ‘4 saat` cevabını veriyor. ‘O zaman ona göre bir tedbir alırsın` diyerek kendi ışıklarıyla inme talimatı veriyor. Ancak uçak İstanbul`a ulaştığında havaalanı milletimiz tarafından teslim alındığı için buna gerek kalmıyor.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir