• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
"Zorbalara karşı herkesin dimdik durması lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de yaşanan askeri darbe girişimi nedeniyle tüm şehirlerde olduğu gibi Diyarbakır`da da halk darbe karşıtı gösterilerine aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır`da darbe girişimine karşı düzenlenen gösterilere katılan STK`lar ve siyasi partiler zorbalara karşı herkesin dimdik ayakta durması gerektiğini belirtiler.

Mustazaflar Cemiyeti adına konuşan İbrahim Yaz, “Selam olsun hakkı ayakta tutmak için mücadele eden ve bu uğurda her türlü bedeli göze alan aziz kardeşlerime…   Bizler kutlu bir mücadeleyi sürdürmek için bu alanlara akın ettik. Bu darbe teşebbüsünün olduğu geceden beri Mustazaflar Cemiyeti olarak  dimdik ayakta durduk. “ dedi.

Müslümanların, zalimlerin, zorbaların ve İslam düşmanlarının karşısında eğilmeden mücadele etmesi gerektiğini belirten Yaz,   “Nasıl ki Kurtuluş Savasında ninelerimiz,  dedelerimiz, amcalarımız ve büyüklerimiz Muhammedî ruhu korumak için ayağa kalktılar ise, namuslar çiğnenmesin, dini mukaddesatlar çiğnenmesin diye ayağa kalktılar ise bizler de aynı şekilde ayağı kalkacağız.” İfadelerini kullandı.

“Bizler de çok iyi biliyoruz ki darbeciler eğer başarılı olsaydılar camilerimizi ahırlara çevirecek, Müslümanları zindanlara dolduracaklardı.” diyen Yaz,  Mısır`da aynı şekilde Müslümanlara muamele yapıldığına işaret ederek,   “Muhammed Mursi`yi bir gecede zindana atmadılar mı?  Adeviye meydanında binlerce Müslümanı kadın çocuk demeden taramadılar mı?  İşte bizler bunların yaşanmaması için meydanlara indik ve her zaman bu nöbete  devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.   

Müslümanların en büyük silahının ve sloganının ‘Allahu Ekber` olduğunu söyleyen Yaz, “Bu meydanlarda Lailaheillallah nidaları eksik olmamıştır, olmayacak ta.  Onların tankları, helikopterleri ve uçakları varsa Allah`ın da ebabilleri vardır.” dedi.

Yaz, son olarak tüm Müslümanların, mezheplerin, cemaatlerin ve İslami hassasiyeti gösteren tüm partilerin dimdik bir şekilde bu zorbalara karşı mücadele etmek zorunda olduğunu belirterek, “Bizler bu mücadeleyi sürdürdüğümüz zaman Allah`ın izni ile onlar yerle yeksan olacaktır.” Dedi.  

Öte yandan meydan da kimliği belirsiz bir kadın kalp krizi geçirmesi üzerine Dicle üniversitesi hastanesine kaldırılırken hayati tehlikensin olmadığı öğrenildi. (Yunus Sırat-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir