• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Dışişleri`nden `FETÖ`cü darbe girişimi` diplomasisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: (AA) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçilmiş hükümete karşı gerçekleştirilen "FETÖ'cü darbe girişimi" sonrası dün akşam da yabancı ülke Dışişleri Bakanlarıyla yoğun telefon diplomasisini sürdürdü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu son iki günde 37 ülkenin dışişleri bakanı, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, Avrupa Konseyi, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatının da aralarında bulunduğu uluslararası kuruluşların genel sekreterleri ile görüşmeler yaptı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ve İspanya Dışişleri Bakanı Manuel Garcia-Margallo akşam saatlerinde Çavuşoğlu`nu arayarak, Türkiye'deki demokratik sürece ve seçilmiş hükümete destek verdiklerini ifade etti. Çavuşoğlu'nun mevkidaşları, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını da vurguladı.

Öte yandan, Çavuşoğlu'nun "FETÖ'cü darbe girişimi"ne ilişkin muhataplarıyla görüşmeye devam ettiği ifade edildi.

ABD'den Yeni Zelanda'ya kadar temas

Aralarında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi de dahil olmak üzere, ABD, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Estonya, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İngiltere, Irak, İran, İtalya, Kanada, Katar, Kırgızistan, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Pakistan, Ruanda, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yeni Zelanda ve Yunanistan Dışişleri Bakanları da Çavuşoğlu ile temasta bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir