• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
Batman'da on binler darbe girişimine tepki yürüyüşü yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği önünde toplanan on binlerce kişi, darbe girişimini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru Alanda toplanan halka hitaben yaptığı konuşmada, yekvücut olan halkın darbeleri susturduğunu söyledi.

Yaşanan darbe girişiminin ardından başlayan protesto gösterileri tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da devam ediyor.

Yaşlı-genç, kadın-erkek ve çocuklardan oluşan on binlerce kişi, ellerinde Türkiye bayrakları ve pankartlar ile Valilik önünden Dörtyol Kavşağına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık tekbir getiren kalabalık, ‘Darbeye hayır, FETÖ’ye idam’ sloganları attı.

Daha sonra tekrar Valilik önünde toplanan kalabalığa hitap eden HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Tüm ümmetin içteki ve dıştaki hainlere karşı dik duruşuyla çok güzel bir mesaj verdiğini söyleyen Doğru, “Şu an buradaki görüntü Müslümanlara gelecek vaad eden bir görüntüdür. Bu ülkenin tarihinde nice darbeler yaşandı. Darbeler yaşandığı zaman halkın sesi kısıldı, ezanlar susturuldu. Allah’a çok şükür, şu an ezanlar ile, halkımızın yekvücut olması darbeleri susturuyor, darbecileri dize getiriyor.” dedi.

Yapılan darbe girişiminin bir ihanet girişimi olduğuna işaret eden Doğru, “Bazı hain kesimlerin halkın, çocukların, torunlarımızın geleceğini ipotek altına alabilmek için yapmış olduğu hain bir girişimdi. Rabbimizin yardım ve inayetiyle darbe girişimi başarıya ulaşmadı, ulaşmayacak. Bu girişim sadece bir kesime, bir şahsa yapılan bir girişim değildi. Bu girişim özelde inançlı kesimin, genelde tüm halkın öz değerine, yönetimine yapılmış bir girişimdir.” ifadelerini kullandı.

Doğru,  konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bu alanda her kesimden, inançtan insanları görebiliyoruz. Bu çeşitlilik sadece içteki hainlere değil, dıştaki hainlere de çok güzel bir mesajdır. Allah’ın izniyle biz bunu muhafaza ettiğimiz sürece bunlar emellerine ulaşamayacaklardır. Şu an dünyanın dört bir tarafında milyonlarca insanı bir araya getiren bir harç var, bu da inancımızdır. Bizi alanlara döken inancımızdır ve bu inancı korumamız gerekir.”

Daha sonra halk, darbeye karşı Valilik önünde nöbet bekleyişine geçti. . (M.Fatih Akgül-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir