• DOLAR 32.528
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.32
  • ...
Batman`da halkın darbeye karşı nöbeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminden bu yana  Türkiye genelinde olduğu gibi sokağa dökülen Batman halkı, darbe karşıtı protesto eylemine devam ediyor.  

15 Temmuz Cuma akşamı yapılan darbe girişiminin ardından iki günden beridir sokaklara dökülen Batmanlıların darbe karşıtı nöbeti devam ediyor.

Batmanlılar, dün saat 21.00`de araçlarıyla ve yaya olarak Valilik önüne gelerek toplanmaya başladı. Burada Kur`an-ı Kerim okunup, topluca Yatsı Namazı kılındı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Turgut Özal Caddesinin Atatürk Parkı kavşağı ile eski Devlet Hastanesi kavşağı polis barikatı ile kapatıldı.

Darbe girişimiyle ilgili duygularını dile getiren vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanların gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını belirttiler.

Herkesin darbeye karşı tepkisini ortaya koyduğunu söyleyen Şeymus Temiz, “Küfür tek bayrak altında toplanmış, İslam`ın son kalesine saldırıyor. Müslümanlar da son kaleyi korumak için buradalar. Batman halkı da küfre, darbeye ve darbecilere karşı buradadır. Kesinlikle darbecilerin İslam ile Müslümanlıkla hiçbir alakaları yok, zaten son fiilleriyle bunu çok net ortaya koydular. Müslümanlığı, İslam`ı kullanarak Müslümanları kandırdılar. Herkes bugün onların gerçek yüzlerini gördü ve tepkisini ortaya koyuyor.” dedi.

Darbe girişimini çok üzücü bir olay olarak niteleyen Rabia Doğan, “Askerden böyle bir şeyi hiç beklemezdik, tek güvendiğimiz askerimiz-polisimiz vardı, ikisini birbirine düşürdüler. Allah onlardan bu halkın ahını alsın. Bizim askerimiz kendi halkına nasıl silahını doğrultur, anlam veremiyorum. Kahrolduk, perişan olduk. İnşallah Allah`ın izniyle düzelecektir. Rabbim hainlere fırsat vermesin. Bu halk bu kadar cesur oldukça, biz de bu iman gücü oldukça onlara pabuç bırakmayacağız.” diye konuştu.

Darbe girişiminin ülkeye yapılan bir haksızlık olduğunu ifade eden Yakup Emir Çiftçi ise, “Darbe girişimi kabullenemez bir durumdur. Tüm halk olarak meydanlardayız. Hiçbirimiz darbe girişimini kabul etmeyeceğiz. Onlara hiçbir şekilde bu meydanları bırakmayacağız. Bizi buraya getiren bu vatanın bütünlüğüdür. Bu vatan bütün oldukça, birlik ve beraberlik oldukça yıkılmayacaktır, biz de bu amaçla buradayız.” ifadelerini kullandı.

Darbe girişimine tepki gösteren bir diğer vatandaş Faik Rüzgar, şunları söyledi:

“HÜDA PAR gençliği olarak ikinci bir emre kadar biz meydanlardan ayrılmayacağız. Milletin iradesine sahip çıkacağız. Biz buradayız, Fethullahçılar nerede? Bizim tanklarımızla, silahlarımızla bizi vuranların karşısında dimdik ayaktayız ve yılmayacağız. İkinci bir emre kadar meydanları boş bırakmayacağız.”

Darbe girişiminden bu yana akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar Turgut Özal Bulvarındaki Valilik önünde toplanan binlerce Batmanlı, sloganlar atarak darbecileri protesto etmeyi sürdürüyor.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir