• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
Şanlıurfa'da darbe karşıtı gösterilerde üçüncü gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbeye girişiminin üçüncü gününde Şanlıurfa halkı meydanlardaki kalabalığını korumaya devam ediyor.

Darbeye karşı duran Şanlıurfa halkı, ilk günden itibaren başlattığı nöbeti tutmaya devam ediyor. Şehrin birçok  noktasında ellerinde bayraklarla araç ve motosikletle konvoy oluşturan halk, AK Parti il binası, Rabia Meydanı ve 20’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı önündeki nöbet bekleyişleri devam ediyor.

“Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber” sloganlarının sık sık atıldığı meydanlarda ilahilerin söylendiği görülürken, zaman zaman da dualar ediliyor.

Ellerinde battaniye ve yastıklarıyla gelen halk, sabaha kadar nöbet tutacakları için çocuklarının uyumalarını sağlıyor. Belediye görevlilerinin ise gündüz sıcağa, gece de rüzgâra karşı çadır kurduğu görüldü.

Darbenin yapıldığı ilk anlardan itibaren araçlarını askeri kışlaların önüne çektiren belediyeler, alanda bekleyen halka su dağıttı. Şehir içi ulaşım araçlarının 3 gün boyunca bedava olacağı açıklanan kentte halk kalabalıklar halinde alana taşınıyor.

Çarşı merkezinde de toplanan halk ellerinde Türk bayrağı ve Tevhid Bayrakları ile darbe karşıtı gösterilerinin olduğu meydanlara doğru tekbir ve salavatlarla kortej şeklinde katılıyor. (Ramazan Casuk-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir