• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
PKK baskınına gelen asker Valiliği bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de 15 Temmuz akşamı Ankara semalarında F-16 uçaklarının uçmasıyla başlayan darbe girişimi, halkın sokağa çıkıp karşı durmasıyla püskürtüldü. 

15 Temmuz akşamında Ankara ve İstanbul`da yoğun olarak yaşanan askeri kalkışmanın bir benzeri de Siirt`te gerçekleşti. Gerçekleşen PKK baskını için şehre çağrılan askerler, Siirt Valiliği`ni basarak Vali Mustafa Tutulmaz`ı alıkoymaya çalıştı. Ancak sokağa dökülen halk, Vali Tutulmaz`ın darbeciler tarafından alıkonmasına izin vermedi.

İLKHA, Türkiye için yeni bir milat olan 15 Temmuz`un sabahından akşamına Siirt`te yaşanan dikkat çekici olayları mercek altına aldı.

15 Temmuz sabahında İnönü Caddesi'nde bulunan Cumhuriyet Polis Merkezi'ne roketatarlı saldırı yapılması üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın ardından PKK`liler mahalle aralarına kaçtı. Siirt Cumhuriyet Caddesi, Dumlupınar Mahallesi ve Algül Mahallesi'nin bulunduğu alana giriş çıkışlar yasaklandı.

Siirt Valiliği ise Aydınlar, Cumhuriyet, Şeyh Zeynep, Şeyh Süleyman, Ahmet Kiğan caddeleriyle 427, 429, 652 sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde, 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 18.00`den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Eruh`tan özel askeri birlik çağrıldı

Polisin yetersiz kalması üzerine askerden yardım istendi ve asker PKK`lilere müdahale için Eruh 2. Komando Taburundan özel bir birlik çağırdı. Ancak Siirt`e gelen özel eğitimli ve ağır silahlı askerler, PKK`lilere müdahale etmedi.

Özel birlik PKK`lilere müdahale etmek yerine valiliği bastı!

Cumhuriyet, Dumlupınar ve Algül mahallelerinde sıkıştırılan PKK`lilere müdahale etmek için Eruh 2. Komando Tabur Komutanlığı`ndan özel askeri birlik, darbe teşebbüsüyle beraber Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek`in komutasında Siirt Valiliği`ni bastı.

Halk, valinin alıkonmasına izin vermedi

Ellerinde ağır silahlar olan 200`e yakın asker, havaya ateş ede ede Siirt Valiliği önüne geldi. Askerler, valiliğe gelmeden önce valilik çevresindeki güvenlik kameralarını ve MOBESE`leri devre dışı bıraktı. Valiliği işgal eden askerler, Vali Mustafa Tutulmaz`ı alıkoymaya çalıştı. Olayı duyan halk, Siirt Valiliği önünde toplanmaya başladı. Sık sık slogan atan halk, Vali Tutulmaz`ın alıkonmasına izin vermedi. Valiyi rehin alamayan askerler, geldikleri zırhlı araçlarla valilik binası önünden ayrıldı.

Darbeci komutanlar tutuklandı

Darbe teşebbüsünde bulunanlara başlatılan operasyonda gözaltına alınan Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Şimşek, yardımcısı Albay Erkilitlioğlu ve Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay Cehreli, “Darbeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

PKK`nin karakol baskını tesadüf değildi!

15 Temmuz günü saat 03.00`te Siirt merkeze sızan PKK`liler, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne roketatarlı saldırı düzenledi. Yaklaşık 3 saat süren çatışma sonrası PKK`liler kaçarak sokaklara dağıldı. Kaçanlara yönelik başlatılan operasyonda polis yetersiz kalınca askerden destek istendi. Bunun üzerine Eruh 2. Komando Tabur Komutanlığından destek için askeri birlik geldi. Fakat gelen bu askeri birlik akşama kadar oyalanarak kaçan PKK`lilere müdahale etmedi.

PKK`lilere müdahale etmesi beklenen askerler valiyi alıkoymaya çalıştı

Ankara ve İstanbul merkezli saat 22.00`de başlayan darbe girişimiyle beraber PKK`lilere müdahale etmeyip akşama kadar bekleyen Eruh 2. Komando Tabur Komutanlığına bağlı askerler, Valiliği basarak Vali Mustafa Tutulmaz`ı alıkoymaya çalıştı. Halkın buna karşı koymasıyla darbeciler geri püskürtüldü.

Şimdi halk, Siirt Valisini alıkoymak isteyen askerlerin merkeze gelmesine neden olan PKK`nin karakol baskınını ve kent merkezine nasıl sızdıklarını sorguluyor. (M. Salih Keskin - İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir