• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
"Sivil generaller hala dışarda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Askeri kalkışmanın yankıları devam ederken yakalanan yaklaşık 6 bin darbeci askerlerin dışında sivil generallerin de olduğunu söyleyen AK Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, kimsenin farklı hareket etmemesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında bir araya gelen milletvekilleri ve parti yetkilileri gündeme dair basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Beyazgül, “Çok önemli bir hususu belirtmek istiyorum. Bizim direktiflerimiz dışında kimsenin farklı hareket etmemesini rica ediyorum. Onların sivil generalleri hala dışarıda, bir takım algı operasyonu yapıyorlar. ‘Tamamdır dağılın’ diyorlar, ‘başardık dağılın’ diyorlar. Dün Rabia meydanında böyle olmuş. Her bir olumsuz olayı Cumhurbaşkanımızın üzerine mal etmek istiyorlar.   Şunu diyorlar, ‘bunlar önemli şeyler değil, bir senaryo’ diyorlar. Yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, tankların yolları kestiği, uçakların stratejik yerleri bombaladığı bir zamanda bile, bu sivil generaller bunları diyebiliyorlar. Halkımız bunları iyi tanısın bunlara, gereken cevabı versin.” dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da, halka meydanlardan çekilmemesi çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

Özcan, “Cumhurbaşkanımızın vereceği talimatlarla meydanlardan çekilmeyeceğiz. Çünkü Mısır’da da 3-5 gün insanlar meydanlarda, Tahrir meydanında kaldı. Darbeciler başaramadılar ve insanlar her şey bitti sükûnete erdi deyip meydanlardan çekildiler ve 2’nci B planı devreye girdi, işte o zaman başardılar. Biz de bu ihtimalleri düşünerek eğer, ileride huzurumuzu, vatanımızı, bu güvenlik içinde yaşantımızı, mağdur ve mazlum insanların sesi olmaya devam etmek istiyorsak, onların umudu olmak istiyorsak, birkaç günlük uykumuzdan vazgeçeceğiz.” şeklinde konuştu.

Darbeci askerlerin Tugay Komutanlığına sızmış olmalarından dolayı Tugay girişi iş makinalarıyla kapattıklarını söyleyen Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci ise, şöyle konuştu:

“Hızlı bir şekilde ekiplerimize talimat vererek, Tugay Komutanlığının önünü araçlarımızla kapattık. Yetmedi Alay Komutanlığımızın önüne de yine iş makinelerimizi koyarak, oradaki nizamiyeye giriş-çıkışları kapattık. Biz bunu biliyoruz ki, Peygamber ocağına sızan insanlar var. Yanlış insanların yanlışlık yapma cesaretini kırmak adına, böyle bir tavır almamız gerekiyordu.” (Ramazan Casuk-Mehmet Demir-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir