• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gaziantep'te darbe karşıtı nöbet devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep halkı, 45 derece hava sıcaklığına rağmen darbe karşıtı gösterilerini iki gündür meydanlarda devam ettiriyor. Yaşanan darbe girişimi sonrası Türkiye'nin birçok yerindeki protesto gösterilerine katılan HÜDA PAR üye ve gönüllüleri, Gaziantep’te de eylemlerine devam ederek halkın yanında durdu.

Darbe karşıtı gösterilerin aralıksız sürdüğü Gaziantep’te vatandaşlar, 15 Temmuz gece yarısından itibaren başlattığı nöbeti sürdürüyor.

Şehrin birçok farklı noktasında ellerinde bayraklarla araç konvoyu oluşturan halk, havaların aşırı  derecede sıcak olmasına rağmen, demokrasi meydanına gelmeye devam ediyor. Valilik yanında bulunan Gaziantep Demokrasi meydanında toplanan binlerce vatandaş, sloganlar eşliğinde darbe girişimine olan tepkisini dile getiriyor.

Özellikle gündüz saatlerinde hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükselmesi, vatandaşlara zor anlar yaşatmasına rağmen, vatandaşların alanı terk etmediği görülürken katılımcılar, ellerinde bayraklarla sık sık tekbirler getirip sloganlar atıyor.

Ellerinde tevhit ve parti bayraklarıyla gruplar halinde darbe karşıtı gösterilerin olduğu alanlara giden HÜDA PAR üye ve gönüllüleri de sık sık tekbirler getirerek halka büyük bir destek veriyor.

Darbe karşıtı gösterilere destekte bulunmaya devam edeceğiz

Darbe girişiminin yapıldığı ilk günden itibaren üye ve gönüllüleri ile birlikte demokrasi meydanında yapılan gösterilerde halkın yanında olduklarını belirten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, halkın iradesine yapılan darbe girişimine karşı olduklarını üye ve gönüllüleri ile birlikte darbe karşıtı gösterilere katılarak destekte bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Yapılan kalkışmanın halkın özgür iradesine karşı bir darbe girişimi olduğunu belirten Erat, “Darbe girişiminde bulunanları kınıyor ve lanetliyorum. Maalesef İslam ülkelerini, Osmanlı yıkıldıktan sonra parsel parsel böldüler. Birçok İslam ülkesini harap ettiler. İslam ülkelerinde mezhepçilik ve ırkçılık virüsünü yaydılar. Bizim ülkemizde de ırkçılık üzerinden ülkeyi bölmeye çalıştılar. Yaklaşık 45-50 bine yakın insan hayatını kaybetti. Ama bir türlü bunu başaramadılar. Bunu başaramayınca da bir askeri darbe ile ülkeyi yerle bir yer etmek ve meşru yönetimi devirmek istediler.”dedi.

Bu darbe girişiminin halkın iradesine yapıldığına dikkat çeken Erat, “Biz de bu darbe girişimi ile ilgili hükümetin yanında yer aldığımızı alenen ilan ediyoruz. İki günden beridir HÜDA PAR teşkilatı olarak üye ve gönüllülerimizle birlikte  Gaziantep halkının yanındayız ve meydanlardayız. İki günden beri birçok arkadaşımız uyumadı. Burada bekliyoruz ve nöbetteyiz. Allah’ın izni ile onlar asla bu kirli emellerine ulaşamayacaklardır. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye’nin sosyolojik, ekonomik ve siyasi yapısı eskisi gibi değil. Halk şuurlu ve bilinçlidir. Kesinlikle halk buna müsaade etmeyecektir. Halk darbe girişimine karşı en güzel cevabı meydanlarda vermektedir.”ifadelerini kullandı.

Erat son olarak, halka meydanları terk etmeme çağrısında bulundu.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir