• DOLAR 32.59
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2404.994
  • ...
Elazığ`da darbe operasyonunda 24 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişiminin etkisiz hale getirilmesinin ardından Ankara ve İstanbul merkezli olarak başlatılan soruşturma kapsamında Elazığ'da haklarında gözaltı kararı verilen 24 kişiden 17'si yakalandı.

Darbeye karıştığı belirtilen Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin yurt dışına kaçıp saklanma ihtimalinin bulunduğuna dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimat yazısı dikkate alınarak Elazığ Sulh Ceza Hâkimliğinin vermiş olduğu emir doğrultusunda 22 Hâkim ve Savcının yakalamasına yönelik olarak başlatılan operasyon neticesinde, M.İ.G, V.A, A.R.B, N.C, H.C, M.A, M.C, M.M.Y, Ö.U, R.Y, S.Y, O.İ.D, D.K, S.B.K, İ.C  isimli 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı verilen İ.B, E.A, M.S. Ö, A.E, Y.K isimli 5 kişi adreslerinde bulunmazken, M.Ü ve C.K isimli 2 kişinin ise ikamet adreslerinin il dışında olması nedeniyle yakalanılamadığı belirtildi.

Ayrıca darbenin ardından gözaltına alından Tunceli Hozat Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü ve 8. Kolordu Komutanlığında Kıta Gözlem Subayı olarak görev yapan Üsteğmen Vural Çelik çıkarıldıkları Elazığ Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Elazığ'da daha önce de, Karakoçan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Ömer Bülbül ve Alacakaya ilçe Emniyet Amiri Komiser Muhammed Can Ğayretli  gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları Elazığ Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı.  (Ebubekir Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir