• DOLAR 32.523
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2492.208
  • ...
Hilvanlılardan darbe girişimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz gecesi yapılan darbenin ardından Hilvan halkı darbe girişimine karşı meydanlardan ayrılmadı. Yaşanan darbe girişimine tepki gösteren Hilvan halkı İLKHA mikrofonlarına konuştu.

Halkın darbe girişimine en güzel cevabı verdiğini belirten Hilvan İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, ”Bizde İl ve İlçe Müftülüklerle beraber halkımıza salâvat ve tekbirlerle Devletin ve Milletin ayakta olduğunu gösterdik ve milletimiz yapılan darbe girişimine karşı en güzel cevabı vermiştir. Darbede hayatını kaybedenler için Gıyabi cenaze namazı kıldık. Biz Millet olarak Nene Hatun’un ve Sütçü İmam’ın torunları olduğumuzu hem içerde hem de dışarıdaki tüm milletlere ve tüm devletlere göstermiş olduk. Bize talimat gelene kadar bekleyişimiz devam edecektir” dedi.

Tüm Hilvan halkının parti gözetmeksizin meydanlara indiğini ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, “Hilvan’daki siyasi partiler, STK’lar, Mahalle Muhtarlar kırsal mahallelerden gelip burada sabahladılar. Hiçbir siyasi parti ayırımı olmaksızın hem şehirlilerimizle bir aradayız. Demokrasinin bekçileri olarak buradayız” diye belirtti.

“Eğer biz dik durmazsak yarın öbür gün Irak ve Suriye’nin başına gelenler bizim de başımıza gelebilir” diyen Hilvan Ak Parti İlçe Başkanı Hanif Düzme, bu yüzden meydanların boş bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Darbe girişimine tepki gösteren HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen ise şöyle konuştu: ”Yaşanan darbe girişimini kınıyor ve bu FETÖ’cülerin darbe girişimini İstanbul’da protesto eden HÜDA PAR üyesi Mehmet Karaaslan ve bu protestoda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum.” dedi.

“Eğer ki halk caddelere inmemiş olsaydı daha önceki darbelerden daha şiddetli ve sancılı günler halkı bekliyor olacaktı”

Hilvan SELAM-DER üyelerinden Mehmet Fatih Atakay, “Bu darbe teşebbüsünde halkın umutları ve yarınları ipotek altına alınmaya çalışıldı. Ama Allah’a hamd olsun halk bunu bilinçli bir şekilde cadde ve sokaklara inerek bu darbecilere fırsat vermedi. Halk silahsız, sopasız, bıçaksız bir şekilde sokaklara indi ve darbecilere darbe yaptı. Eğer ki halk caddelere inmemiş olsaydı daha önceki darbelerden daha şiddetli ve sancılı günler halkı bekliyor olacaktı. Biz burada tüm dünyaya ilan ediyoruz ki darbeci ve zalimlere karşı her zaman mazlumların safında inşallah yer alacağız” dedi.

“Halkın kendi hür iradesi ile meydanlara inip hür iradelerine ipotek konulmasına karşı çıkması bu planlarını boşa çıkarmıştır"

Hilvan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Altun da ”Özellikle halkın kendi hür iradesi ile meydanlara inip hür iradelerine ipotek konulmasına karşı çıkması bu planlarını boşa çıkarmıştır. Buda halkın kendi birlik ve beraberlik içerisinde gayret etmesi ile olmuştur. Allah, birlik ve beraberliğimiz bozmak isteyen bu çete ve hainlere fırsat vermesin” dedi.

Geçmiş darbelerin bir tekrarı olduğunu ve Müslümanların bu darbelerden çok çektiğini belirten ilçe vatandaşlarından İzzetin Toprak iseTürkiye’nin gelişmesini hazmedemeyen Avrupa ülkelerinin bu girişimin arkasında olduğunu söyledi. (Ramazan Şefkatlı – İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir