• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
"Darbeye karşı sessiz kalmamak şer`i sorumluluktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul- Ulema) Genel Sekreter Muhammed Üzer, kendi iradesini batılı güçlerin elinde bulunduranlara karşı sessiz kalmamanın şer`i sorumluklardan olduğunu vurguladı.

Darbe girişimin sadece birkaç saat sürdüğünü belirten Üzer, halkı uyanık ve dikkatli olmaya davet etti.

Halkın iradesiyle yönetime gelen hükümete gayri meşru ve ahlaksız bir şekilde darbe girişiminde bulunulmasının hiçbir şekilde kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyen Üzer, “Son beş yıldır Suriye, Mısır, Tunus, Libya başta olmak üzere genel olarak İslam coğrafyasında yaşanan hazin ve kanlı süreç Türkiye halkı olarak bizleri derinden üzmüş ve etkilenmiştir. Aynı süreci burada yaşatmak isteyen ve kendi iradesini batılı güçlerin elinde bulunduranlara karşı sessiz kalmamak şer`i sorumluluklarımızdandır.” dedi.

Sivil ve siyasi tepkilerin devam ettirilmesini isteyen Üzer sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasi analizlerde bulunan bazı yetkililerin beyanlarına bakıldığında bu talihsiz girişimin üstesinden hala gelinmediği görülüyor. Bu bakımından halkımızı uyanık ve dikkatli olmaya çağırıyor, sivil ve siyasi tepkileri devam ettirmeleri talebinde bulunuyoruz. Unutulmaması gerekir ki 30 yıldır bölge Müslümanların bu azgın güruhun bilfiil ‘Darbesi` altındaydı. Sadece kendi ve batılı dostlarının çıkarı için hareket eden gruptan en fazla Kürdistan halkı çekti. Kendi halkının dünya ve ahret saadeti için mücadele eden, camide Kur`an dersi veren ve hala cezaevinde bulunan Müslümanlar çekti.”

Üzer son olarak, “Alimler ve Medreseler Birliği olarak son birkaç gündür. Yaşanan olaylar neticesinde hayatını kaybeden darbe karşıtı kardeşlerimize Allah`tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz. Bu girimi organize edenleri, dolaylı veya bilfiil destek verenleri ise zuntikam olan Allah`a havale ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Hamza AdiyamanİLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir