• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
`Halk darbecilere en güzel cevabı vermiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından iki günden beridir sokaklara dökülen Gaziantep halkının darbe karşıtı nöbeti devam ediyor. Darbe girişiminden bu yana Gaziantep`te Demokrasi Meydanına toplanan Gaziantepliler, sloganlar atarak darbecileri protesto ediyor.

İLKHA mikrofonlarına konuşan Gaziantepliler, yapılmak istenen darbeyi kınadıklarını söyledi.

Darbeciler en güzel cevabı halkın verdiğini belirten vatandaşlardan Mustafa Kaçmaz, darbe girişiminin yurt dışı destekli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Kaçmaz, “Çok kötü bir gün yaşıyoruz. Bu olay demokrasi tarihine çok kötü bir gün olarak geçer. Bu millet bu gün ülkesine, geleceğine, iradesine ve seçtiklerine sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanı`nın ve hükümetin arkasında durmuştur. Halk ‘biz buradayız` demiştir. Darbeciler en güzel cevabı vermiştir. İnşallah bu darbe kesinlikle başarılı olunamayacaktır. Kazanan halk olacaktır. Darbeye karşı herkesin birlik olması lazım. Herkesin milletin iradesine sahip çıkması gerekiyor. Bu girişimin yurt dışı bir girişim olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“Biz dinimiz, vatanımız ve Allah için ölmeye hazırız.”

Bu kalabalıklar olduğu sürece kimsenin darbe yapmaya gücünün yetmeyeceğini dile getiren Ali Altun, “Kesinlikle darbeye karşıyız.  Buna kalkışanları kınıyorum. Darbe yapmak kolay değil. 1980`ler gitti. Artık eski günler yoktur. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bu kalabalıklar olduğu sürece kimsenin darbe yapmaya gücü yetmez. Cuntacılar sizden korkmuyoruz. Bu kalabalıkları öldürmeden darbe yapamazsınız. Biz dinimiz, vatanımız ve Allah için ölmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

“Darbeler gitsin artık bir daha gelmesin”

Halkın bu şekilde sokaklara dökülmesinin darbe girişimini engellediğini belirten Muhammed Sever de, “Halk çok güzel bir şey yaptı. Eğer böyle olmasaydı, darbe gerçekleşirdi. Halkımıza teşekkür ederim. Biz daha önceki darbeleri de gördük. Darbeler gitsin artık bir daha gelmesin. Darbe iyi olmaz. Bütün darbeler kötü olur. Halkın bu şekilde sokaklara dökülmesi iyi olur.” şeklinde konuştu.

Bu darbe girişiminin sadece Türkiye`ye değil bütün İslam âlemine yapıldığına dikkat çeken Mahmut Atmaz ise, şöyle konuştu:

“Türkiye şartları artık 1980 gibi değil. Ülkemiz artık çok gelişti. Burada bulunan Gaziantep halkı devleti ve milleti için buradalar. Bu darbe sadece Türkiye`ye yapılmamıştır. Bütün İslam âlemine yapılmıştır. Darbeye sonuna kadar karşıyız. Destekleyenlerde inşallah cezalandırılacaktır. Gaziantep milletine ve ümmetine sahip çıkıyor.”

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir