• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Gülen, darbecileri tanımam diyerek takipçilerini yalnız bıraktı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Gülen, Türkiye'deki başarısız darbe girişimini yapanları tanımazdan gelerek takipçilerinin arkasında durmadı. ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki çiftliğinde yabancı medyaya açıklamalar yapan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, Türkiye'de başarısız darbe girişiminde bulunan kimseleri tanımadığını savunarak takipçilerine sahip çıkmaktan kaçındı.

Gülen, Türkiye basınının içeriye alınmadığı basın toplantısında, Avrupa ve Amerika basınının, başarısız darbe girişiminin ardından kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

"Darbe girişimini planlayan ve uygulayanları tanımadığını" iddia eden Gülen, Türkiye ve yurt dışındaki birçok takipçisinin darbeyi mazur gören yorumları için herhangi bir değerlendirme yapmadı.

Toplantıya katılan yabancı basın mensupları, Gülen'e, "Sizin Türkiye'deki takipçilerinizin darbe girişiminde bulunduğu söyleniyor, yorumunuz nedir?" şeklinde bir soru yöneltti.

'BENİM O TAKİPÇİLERİ TANIMAM LAZIM Kİ ROLLERİ OLUP OLMADIĞINI BİLEYİM'

Ancak Gülen, "17-25 Aralık darbe girişimleri"nde olduğu üzere teşebbüslere katılan ve tertipleyen takipçilerini tanımazdan gelen tutumunu sürdürdü. Gülen, "Çok samimiyetimle söylüyorum, yüzde birini tanımıyorum. Benim o takipçileri tanımam lazım ki rolleri olup olmadığını bileyim" diye konuştu.

"17-25 Aralık darbe girişimleri"nde yer alanlar için Gülen, insanların kendisini yazdığı kitaplardan ve konferanslardan dolayı tanıdığını ve onlarla hiçbir ilişkisinin olmadığını iddia etmişti. Gülen, "O arkadaşlardan da ben binde bir tanesini tanımam" ifadesini kullanmıştı.

17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin ardından aynı tavrını sergileyen Gülen, daha önce "binde bir" olarak tanımladığı oranı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "yüzde bir"e indirmesi dikkat çekti.

GÜLEN'İN YAŞADIĞI MAHALLE SAKİNLERİNİ KAYGILI

Gülen'in, birden fazla yabancı gazeteciyi ilk defa bir arada kabul etmesini fırsat bilen bazı Pennsylvania yerel gazetelerinin de toplantıya katıldığı ve Gülen'in yaşadığı mahalle sakinlerinin kaygılarını ilettikleri bildirildi. Toplantıya katılan basın mensupları, "Komşularınız sizi pek tanımıyor" ve "Sizin buradaki varlığınızdan kaygı duyuyorlar" gibi soruların yöneltilmesi üzerine Gülen'in yüzünün asıldığını aktardı.

On yılı aşkın süredir aynı evde yaşıyor olmasına rağmen komşularını birkaç defa iftar programı için çiftliğine davet ettiğini iddia eden Gülen, iki yıldır evinin sınırlarından dışarıya çıkmadığını ve yaşadığı bölgenin belediye başkanı dışında kimseyi tanımadığını öne sürdü.

Kameralara yansıyan haliyle Gülen'in moralsiz olduğu dikkat çekti

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir