• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Kürdistan'dan darbe girişimine tepkiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistanı Bölgesi Başkanlığı,  Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirto) ve Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel), yaptıklarla açıklamalarla Türkiye’deki askeri darbe girişimini kınadı.

Barzani: Darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı mutluyuz

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Başbakan Barzani'nin, “Türkiye'de meşru yönetimin ve milletin zafer kazanmasından mutluluk duyuyoruz” dediği belirtildi. Darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Türkiye halkının kutlandığı açıklama şu ifadelere yer veriliyor; “Askeri bir grubun milletin iradesine karşı darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı mutluyuz. Bu girişimin başarısız olmasıyla Türkiye yönetimi, hükümeti ve iradesi daha da güçlenecek, askeri darbelerin yolunu da tamamen kapatacaktır. Siyasi partilerin tek ses olması, ülkeyi ve bölgeyi daha büyük bir karmaşadan kurtardı. Türkiye halkı demokrasiyi ve özgürlüğü kahramanca korudu. Son olay, Türkiye halkının sağduyusuna yeni bir örnektir ve bu bölgemizin terörden arınması, istikrarın yakalanması ve sorunların diyalogla çözülmesi yolunda çok önem taşımaktadır.”

KYB: Darbenin kurbanı olan ilk halkız

KYB Politbürosu’ndan yapılan açıklamada, her türlü darbe girişimine karşı oldukları belirtilerek, “Kürt milleti olarak, bölgede 1940’larda darbenin kurbanı olan ilk halkız” denildi. 

Yekgırtu: Darbe girişimini kınıyoruz

Yekgırtu da, darbe girişimini kınayarak, halkın darbe girişimine büyük bir cesaretle karşı çıkmasının sevindirici olduğu ifade edildi.

Komel: Kürtlere hizmet etmiyor

Komel ise yaptığı açıklamada, darbe girişimini kınadıkları belirtilerek, “Bu tür girişimler halkın iradesinin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Diktatör darbeciler hiçbir şekilde Kürt halkının davasına da hizmet etmiyor” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir