• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Midyat`ta darbeciler telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ`ye mensup bir grup askerin yapmış olduğu darbe girişimi Mardin`in Midyat ilçesinde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR ve AK Parti Midyat ilçe teşkilatı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı yanında bir çadır kurularak başlatılan ‘darbeye karşı nöbet` etkinliğinde yapılan basın açıklaması bildirisini kanaat önderlerinden İbrahim Akar okudu.

Basın açıklamasında darbeye teşebbüs edenlere büyük bir tepki gösterilerek meydanların terk edilmemesi uyarısında bulunan Akar, “ İslam coğrafyasında oluk oluk kanın aktığı, ülkemizde ise okçular tepesinin terk edilmemesi gerektiği şu günlerde, şer güçlerinin desteğiyle, yerli işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü halkımızın basireti ve cesareti ile bertaraf edilmiştir.” dedi.

“Akıllarını başkalarına kiralayan paralel yapı İslam`a en büyük ihanetini yapmıştır.” diyen Akar, “Gün birlik, dayanışma ve kenetlenme günüdür. Gün darbecilere başkaldırma günüdür. Darbelerle ezan ve sala susturulan bir dönemden, ezan ve sala ile darbe durdurulan bir döneme geçilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı  İsa Altunkaynak şu ifadeleri kullandı: “Allah`ın ipine sımsıkı sarılıp dağılmamalıyız, Allah`ın emirlerini yerine getirip, Ümmet şuuruyla birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Gevşeyip üzülmeyeceğiz.”

AK PARTİ Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan ise, “Rehavete kapılmayalım, meydanları terk etmeyelim. Çünkü Mısır`da darbe, ikincisinde başarılı olmuştur. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirelim.” dedi

Midyat İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik`in yaptığı duanın ardından, tüm halk tekbirler getirerek tepki için yürüyüşe geçti. Darbeye karşı nöbet sabaha kadar sürdü. (Süleyman Tunç- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir