• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
`Darbeciler İslam ümmetinin birliğini görsün`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gece ordu içinde bir grubun darbe teşebbüsünde bulunmasına tepki gösteren Diyarbakır halkı, merkez Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı`nda bir araya geldiler.

Darbe teşebbüsüyle ilgili düşüncelerini aktaran Diyarbakırlılar, İslam ümmetinin her zaman birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini yineledi. Söz konusu darbe teşebbüsünün yeni bir girişim olmadığını söyleyen Araştırmacı-Yazar Remzi Dalık, bütün darbecilerin İslam ümmetinin birliğini görmesini istedi.

Darbe yapmaya çalışan kişilerin halkın dayanışma içerisinde olduğunu unuttuğunu belirten Dalık, “Bu halk uyandı artık. Bu İslam ümmetinin meselesidir. Kürt ya da Türk meselesi değil. Bütün darbeciler İslam ümmetinin birliğini görsün. Allah`ın izniyle İslam ümmeti hiçbir zaman ayrılmayacaktır, parçalanmayacaktır. Darbe girişimi sadece AK Parti hükümetine yapılan girişim değildir. Bütün halkı temsil eden parti temsilcilerinin de bulunduğu ortamın bombalanması bütün halkın iradesine yapılan saldırıdır.” dedi.

Diyarbakır Akademik Düşünce ve Araştırma Derneği Başkanı Doç. Dr. İrfan Yıldız, milletin, sokaklara çıkarak gösterdikleri tepki ile darbecilere en güzel karşılığı verdiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Millet iradesini gösterdi, çapulculara tokadı indirdi. Bugün itibariyle de alması gereken dersleri aldılar. Halka rağmen hiçbir şey olunmayacağı artık tescillenmiştir. Bu saatten sonra da halkın içerisinde olmadığı hiçbir eylem başarıya ulaşamayacaktır.”

Üzüntüden dolayı dün geceden beri gözlerine uyku girmediğini dile getiren Sultan Fidan,halkın birleşmesinin en temel arzusu olduğunu ifade etti.

“Biz Fatihlerin, Yavuzların, Selimlerin, Mimar Sinanların torunları olarak bu darbe girişimine nasıl izin veririz?” diyen Fahrettin Arslanoğlu, “Allah`ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz. Kur`an-ı Kerim okudum ve dualar ettim. Allah`a hamd olsun selametle sonuçlandı.” şeklinde konuştu.

Geçmiş dönemlerde de bu tür darbe girişimlerine şahit olduklarını belirten Mesut Yağma, şöyle konuştu:

“Bunların tuzakları ve oyunları varsa Allah`ın da tuzakları var. Muhakkak ki, Allah`ın tuzakları onlarınkinden kat kat üstündür. Amerika, İsrail veya Rusya olsun fark etmez, kimlerle birleşirlerse birleşsinler Allah`ın yardımı geldiği müddetçe başaramayacaklar. Allah bütün Müslümanların yardımcısıdır.”

Tepkisini göstermek amacıyla çocuğuyla birlikte meydana geldiğini dile getiren Fatma Sarıhan, Allah`ın zalimlere ve destekçilerine fırsat vermemesini temenni etti.

Ayhan Elaltıntaş ise tek isteklerinin sükûnet ortamının oluşması olduğunu vurgulayarak, “Allah`tan tek dileğimiz bir sükunet ortamının oluşmasıdır, rahatlığa kavuşalım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah. Allah onları kahhar ismiyle kahreylesin.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Hüseyin Genel- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir