• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Vanlı siyasilerden birlik çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde Beşyol Meydanı`nda organize edilen tepki mitinginde bir araya gelen HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi ve MHP il başkanları ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasına katılarak, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Beşyol Meydanı`na toplanan yoğun kalabalığa seslenen siyasiler, özellikle ülkede her 10 yılda bir askeri darbe yaşandığına dikkat çekerek, bu darbenin önünde ancak halkın birliği ile karşı çıkılacağı belirtildi.

 “Müslümanların maslahatı her şeyin üzerindedir”

Yapılan darbe girişimini terör hareketi olarak değerlendiren HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın “HÜDA PAR olarak, kuruluşumuzdan bu yana bu ülkenin, bu milletin ve bu Müslümanların maslahatı her şeyin üzerindedir. Kişisel, partisel hiçbir çıkar beklentimiz olmaz olamazda. Ülkenin bekası, bu Müslümanların bekası söz konusu olduktan sonra bizler her türlü zulme karşı dik duruş sergileyeceğiz. Bu durumda varsın biz kaybedelim, ama bu millet kaybetmesin. Bu sadece bir darbe değil, onursuzca yapılmış çok adice bir terör hareketidir.” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise ülkede askeri cuntalar yıllardan beridir hep darbenin hayalini kurduğunu ifade ederek, “28 Şubat darbesi yine doğrudan inançlı kesime yapılan bir darbedir. Bütün ülkede ‘inancımla yaşıyorum` diyen herkes, o dönem mağdur edilmiştir. Ancak Allah`a şükür milletimiz her defasında bu cuntacılara tokadını vurmuştur. 28 Şubat darbesinden sonra bilindiği üzere rahmetli Erbakan`a yapılmış bu darbe maalesef o dönemde hem ekonomik, hem siyasi hem de hukuki yönden bizi geri bırakmıştır.” diye konuştu.

“Gün birlik ve beraberlik günüdür”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da birlik çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “Ülkemiz son 56 yılda her 10 yılda darbeyle karşı karşıya kalmış ve bugün olması gerektiği noktadan çok uzak durumdadır. 2.Dünya Savaşı`yla karşı karşıya kalan Almanya bile dünyanın en büyük ekonomisine sahipken, Türkiye ne yazık ki ilk 20 içerisinde ancak yer almaktadır. Bunların temel sebebi aziz millete karşı duran ve her 10 yılda bir iç ve dış mihraplarla bir olup yapılan cunta zihniyetinin darbeleridir. 28 Şubatta başörtü ve sakaldan dolayı insanlarımız işkencelere maruz kaldı, fakat 15 Temmuz günü yapılmak istenen bu darbeyi de bu millet bir duruş sergileyerek püskürtmüştür.”

 Son olarak konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Van İl Başkanı Salih Güngöralp ise “Milliyetçi hareket Partisi il başkanı olarak, buradan hepinize çok teşekkür ediyorum.  Malumunuz dün akşamdan bu yana kadar bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Bu terör saldırısını genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ı arayarak yanında yer aldığını söyleyip dik duruşunu sergilemiştir.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir