• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bu sefer halk tankları ezdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`daki siyasi parti temsilcileri, dün gece saatlerinde askeriye içerisindeki bir grubun darbe girişiminde bulunmasını değerlendirdi.

Dış mihrakların, ülkeyi yıpratmak için sürekli bir çaba içerisinde olduğunu söyleyen siyasiler, şiddet ve darbelerle milletin iradesinin değiştirilmeye çalışılmasını telin ettiklerini vurguladı.

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, darbe girişimiyle ilgili il binasında basın açıklaması yaptı.

Halkın, ‘dış bağlantılı darbeyi` etkisiz hale getirdiğini dile getiren Bozan, “Bazı vatan hainleri halkın iradesine darbe girişiminde bulunmaya teşebbüs etti. Halkın, ‘karşı darbesine` karşılık ‘dış bağlantılı darbe` etkisiz hale getirilmiştir. Bu sefer ‘Halk tankları ezmiştir`. Saadet Partisi olarak halkımızı takdir ediyoruz.” dedi.

Geçmişten bugüne kadar Türkiye halkının darbelerden ve dış mihrakların maşası olan darbecilerden çok çektiğini vurgulayan Bozan, bütün darbelerin ülkeye ve millete zarar verdiğini hatırlattı.

Türkiye`de oynanmak istenen oyuna karşı herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini ifade eden Bozan, şunları söyledi:

“Bilelim ki, hepimiz aynı gemideyiz ve gemi batarsa hepimiz batmış oluruz. İslam coğrafyasının kurtuluşunun umudu konumunda olan Türkiye`ye ve milletin iradesi olan iktidara hepimiz destek vermek zorundayız. Şiddet ve darbelerle bunun değiştirilmesi teşebbüsüne Saadet Partisi olarak karşıyız, telin ediyor, meşru iktidarın ve milletimizin yanındayız.”

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ise parti binası önünde yaptığı açıklamada, kendilerine destek veren bütün siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Birlik ve bütünlük içerisinde söz konusu darbe girişiminin boşa çıkarıldığını belirten Akar, “İşte, birliğin önemi burada ortaya çıkıyor. Allah`a hamdolsun hem sabah namazımızda hemde şükür namazımızda Rabbimize boynumuzu eğdik, secdeye vardık, şükrettik. Allah bu milleti ve bu ülkeyi inşallah ebediyen ayakta tutacaktır.” şeklinde konuştu.

Darbe girişiminde bulunan darbecilerin cezalarını görmeye başladığını sözlerine ekleyen Akar, “Bu işte teşebbüsü olanlar tutuklanıyor. Darbe girişiminde bulunanlar millet tarafından ve güvenlik kuvvetleri tarafından yakalanıp yargının önüne getirilmektedir. Darbe teşebbüsü Allah`ın izni ve lütfuyla bertaraf edilmiştir. Halkımız ve milletimiz kazanmıştır.Diyarbakır halkı çok büyük bir sınavı başarıyla geçmiştir. Bütün ülkede olduğu gibi Diyarbakır da darbeye geçit vermemiştir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Hüseyin Genel-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir