• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Gaziantep`te 33 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada darbe girişimiyle ilgili olarak tugay komutanı, hakim ve savcı ile astsubayların da aralarında bulunduğu 33 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, "Darbeye teşebbüs" suçuna iştirak edenler hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ve bu kapsamda da biri tugay komutanı, 7'si hakim ve savcı, 11'i subay ile 21'i astsubay, biri uzman erbaşın yanı sıra bir sivil memur olmak üzere toplam 33 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, ilde operasyonlar düzenlendiği ifade edildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir