• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Mardin'de darbe girişimini Vali Yaman önledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de gözaltına alınan Tugay Komutanı Salih Kırhan’ın Mardin İl Valisi Mustafa Yaman’ı arayarak gelen emir doğrultusunda kendisinin sıkıyönetim komutanı olarak görevlendirildiğini belirtmesi üzerine Mardin Valisi Yaman’ın “Eğer tek adım atarsan vururum seni” dediği iddia edildi.

Türkiye’de bir kısım askerin yapmak istediği darbe girişiminde Mardin’de uygulamaya kalkışan Tugay komutanına karşı Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın sert tepki göstererek tavır koyduğu ve Mardin'de darbe girişimine engel olduğu ileri sürüldü.

 İddialara göre; Mardin Tugay Komutanı Salih Kırhan’ın Mardin İl Valisi Mustafa Yaman’ı arayarak gelen emir doğrultusunda kendisinin Sıkıyönetim komutanı olarak görevlendirildiğini belirtmesi üzerine Mardin Valisi Yaman’ın “Eğer tek adım atarsan vururum seni” dediği ve bu konuşmanın ardından Vali Mustafa Yaman’ın askeri kışlanın giriş-çıkışlarını Emniyet’te ait TOMA’lar ile kapatarak askeri darbe girişimine engel olduğu ve kendisini gözaltına almak için hazırlanan helikopterin özel harekât polislerinde kuşatıldığı ileri sürüldü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir