• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
MİNHAP: Darbe girişimi dış destekli, direnmeye devam edin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / İstanbul

Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu(MİNHAP) yayınladığı basın bildirisinde, “Halkımızın kahramanca darbe girişimine karşı gösterdiği direnişi destekler, darbe tamamen bertaraf edilinceye kadar meydanları terk etmemelerini istiyoruz” çağrısında bulundu. Basın bildirisinde, darbe girişiminin dış destekli olduğuna inandıklarını belirtilen basın bildirisinde, “Dışarıdan bağımsız olmadığına inandığımız bir kısım askerin halka silah doğrultarak yaptıkları bu çılgın girişimi tel`in ediyoruz.” İfadeleri vurgulandı.

İşte Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu`nun basın bildirisinin tam metni:

MARMARA İNSANİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU BASIN BİLDİRİSİ

Dışarıdan bağımsız olmadığına inandığımız bir kısım askerin halka silah doğrultarak yaptıkları bu çılgın girişimi tel`in ediyoruz.

Bu bağlamda gerek geçmişte gerek şu anda Müslüman halklara silah doğrultanların kimi İslami toplumlardaki darbeciler, Müslüman halk tarafından lanetlik duruma düştüğüne hepimiz müşahede etmekteyiz.

Hak ve özgürlükten yana olan tüm kurum ve kuruluşlarını silahlarını halka sıkmaktan geri kalmayan bu cani güruha karşı dik durmaya davet etmekteyiz.

Bu ibretlik ve çılgın olaylara karşı Müslüman halkımızı onurlu bir şekilde karşı durmaya davet ediyoruz. Kazanımların hiç biri bedelsiz olmaz. Bu eşyanın tabiatında var olan bir hakikattır. Bu kazanım inancımıza göre ahiret ve dolayısı ile cennet olunca daha büyük fedakârlıklardan asla geri durmamamız gerekir. Bu duygu ve düşünceler içinde halkımızın kahramanca darbe girişimine karşı gösterdiği direnişi destekler, darbe tamamen bertaraf edilinceye kadar meydanları terk etmemelerini istiyoruz.

MİNHAP GENEL MERKEZİ İSTANBUL
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir