• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Türkiye`de darbe karşıtı gösteriler sabaha kadar devam ettii
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm Türkiye`de meydanlara çıkarak yaşanan darbe girişimini protesto eden halkın eylemleri tüm ülke sathına yayılarak sabaha kadar devam etti.

Birçok şehirde kadın-erkek milyonlarca insan sokaklara, meydanlara dökülerek yaşanan darbe girişimini protesto etmeye devam ediyor.

Diyarbakır

Yaşanan darbe girişimi nedeniyle sokaklara dökülen halk tepkisine devam ediyor. Diyarbakır`da da sokaklara çıkan halk protesto gösterilerinde bulunuyor.

Ellerinde tevhit bayraklarıyla araç konvoylarıyla şehir turu atan halk, darbecilere karşı dik duruşunu sergiliyor. Konvoya geçiş güzergâhında bulunan evler de Mısır`daki darbeden sonra sembol haline gelen ‘Rabia` işareti yaparak destek verdi.

Darbeye karsı Diyarbakır AK Parti il binası önünde toplan kalabalığa seslenen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, zalimlerin hedeflerine ulaşamadıklarını söyledi.

Darbeye karsı Diyarbakır AK Parti il binası önünde toplan kalabalığa seslenen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu zalimlerin hedeflerine ulaşamadıklarını, zalimlerin küstahça ve alçakça bir darbe yaptığını ve onlara destek veren yerli ve ulusal işbirlikçilerini lanetlediklerini söyledi.

Elazığ

Elazığ`da binlerce kişi İzzet Paşa Meydanı`nda bir araya geldi. Ellerinde bayraklar olan topluluk sıkça tekbirler getirerek sloganlar attı. Birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri halka hitap etti. Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve eski milletvekili Zülfü Demirbağ yaptığı konuşma esnasında gelişmelerden halkı haberdar etti.

HÜDA PAR Elazığ Başkanı Yusuf Yüksel ise yaptığı konuşmada, darbe teşebbüsü karşısında iktidarın yanında olduklarını belirtti.

Elazığ Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz ve Elazığ Belediye Başkanı yardımcısı Karahan Çelik de yaptığı açıklamada meydanlara çıkan bütün vatandaşlara teşekkür etti.

Batman

Batman`da askeri darbeye karşı HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi ve sivil toplum kuruluşları ile binlerce kişi meydanlara çıkarak darbe girişimine sert tepki gösterdi.

Darbe girişimine karşı on binlerce Batman halkı ayaklandı. Darbe girişiminin duyulmasının ilk saatlerinde sokaklara çıkan Batmanlılar, darbeye karşı yekvücut oldu.

Valilik önünde İLKHA`ya konuşan AK Parti İl Başkanı Diyadin Uçar, darbe teşebbüsünün boşa çıkacağını söyledi.

Uçar; “Bir darbe teşebbüsünde bulunuldu. Halkımız iradesine sahip çıkarak bu darbeyi boşa çıkarmıştır. Allah`ın izniyle de boşa çıkaracaktır. Türkiye`nin her sokağında, her noktasında, her ilçesinde, her köyünde bu eylemlerimiz vardır. Milletimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Öte yandan sivil toplum kuruluşları da yapılan askeri darbeye karşı tepkilerini ortaya koyarak kınama açıklamalarında bulundu.

Valilik anons araçlarında Batman Valisi Ahmet Deniz`in “Silahlı kuvvetlerimizin içindeki hain bir grubun darbe girişimine karşı halkımızı valilik önünde demokratik tepki göstermeye davet ediyorum.” çağrıları şehir sokaklarında ve cami hoparlörlerinde dolaşılarak anons edildi.

Muş

Yaşanan darbe girişimine karşı tüm Muş halkı akın akın meydanlara indi. Tekbirlerle ve darbe karşıtı sloganlar atarak valilik binasına, oradan da belediye meydanına akın eden halk protesto gösterisinde bulundu.

Valilik binasında halka seslenen Muş Valisi Seddar Yavuz, “Bu vatana kast edenler dün olduğu gibi bu gün de kaybedecekler. Muş`ta herhangi bir sıkıntımız yoktur. Polisimiz ve askeri birliklerimiz devlete bağlıdır ve valisinin emrindedir. Bizim demokratik tepkimizle bu olaylar en kısa zamanda son bulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa

Darbe karşıtı gösterilere katılan Şanlıurfa halkı, protestolara sabaha kadar devam ederken sabah ezanıyla camilerde ve meydanlarda namaza durdular.

Kılınan sabah namazı sonrası vatandaşlar hep birlikte ellerini açarak darbe girişiminin sonuçsuz kalması için dualar etti. Dua esnasında kendine hâkim olmayanların hüngür hüngür ağladıkları görüldü.

Siirt

Siirt'te valilik önünde toplan halk darbe girişimine sert tepki gösterdi. Darbe girişimi nedeniyle valilik binasının etrafını kuşatıp valiyi rehin aldığını duyan halk meydanlara akın etti.

Askerler halkı dağıtmak için zırhlı araçlarla havaya yoğun bir şekilde ateş açtı. Ancak halk tekbir ve salavatlar eşliğinde protestosunu kararlı bir şekilde sürdürdü. Zorla tutulan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve AK Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu meydana inip serbest bırakılmayana kadar halk valilik önünde protestosuna devam etti. Yoğun tepkiler üzerine darbe girişiminin başarısız kalmasıyla askerler meydanı terk etti. Camilerden sela okundu. Siirt halkı sabaha kadar meydanı boş bırakmadı ve şehirde araçlarıyla tekbirler ve salavatlar eşliğinde tur attılar.

Bingöl

Bingöl'de halk, askeri kalkışmaya tepki gösterip darbe girişiminde bulunanları lanetledi. Bingöl halkı, darbe girişimine karşı çıkarak yaşlı, erkek, kadın, çocuk demeden Bingöl Merkez Genç Caddesinde toplanarak tepkisini dile getirdi.

Tüm üye ve gönülleriyle meydanlara çıkan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdulallah Tasalı, bugün ben sen yok, bugün hepimiz biriz, bugün hepimiz bu darbe girişime kaşı yekvücut olarak bu meydanda olmalıyız.” dedi.

Bingöl`ün tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata da burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bingöllü Müslümanlar olarak inancımız gereği dik bir duruş sergilersek Amerika ve onun uşakları karşımızda hüsran uğrayacaktır.”

Merkezde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ise halkı topyekûn darbeye karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

“Darbeye karşı hangi partili olursa olsun bütün bir millet olarak karşı çıkacağız.” diyen Fehmioğlu, “Bu bir parti meselesi değil bütün Türkiye'nin meselesidir. Yaşı geçmiş olanlar bilir. Biz darbeleri çok yaşadık. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye'de darbe dönemi bitmiştir. Haddini bilmeyen cuntacılar bir girişim yapmış ve şu anda hepsi enseleniyor. Darbecilere karşı sesinizi yükseltin. Bu bir milletin topyekûn istiklal meselesidir. Topyekûn bütün partilerin bu darbeye karşı güç birliği yapması lazım. Bu bir partinin meselesi değil, Türk"üyle, Kürt"üyle, Laz"ıyla, Çerkez`iyle topyekün bir millet meselesidir.” diye konuştu.

Diyarbakır/Çınar

Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde de halk darbe girişimine karşı sokaklara çıktı.

Çınarlılar sloganlar eşliğinde, geçici emniyet müdürlüğünün önüne giderek protesto gösterisi yaptı. Daha sonra burada uzun süre oturan vatandaşlar tekrar sloganlar eşliğinde Çınar`ın cadde ve sokaklarında tepkilerini dile getirdiler.

Diyarbakır/Ergani

Yaşanan darbe girişimine karşı Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde de halk sabaha kadar meydandaydı. Darbe girişimine büyük tepki gösteren Ergani halkı meydanlara inerek darbecileri lanetledi.

Darbe girişimine büyük tepki gösteren Ergani halkı yapılan çağrıların ardından çarşı merkezde toplandı. Kalabalık sloganlar eşliğinde çarşı merkezde yürüdü. Yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, yüzlerce kişi katıldı.

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada darbe girişiminin hükümete değil tüm millete yapıldığını belirterek tüm üye ve gönüllüleriyle birlikte darbe girişimine karşı sokakta olduklarını ifade etti.

AK Parti ilçe teşkilatı başkanı Şükrü Sayan ise toplanan kalabalığa teşekkür ederek darbe girişiminin akim kalacağını söyledi. Akabinde söz alan Memur-Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk, darbecilerin asla emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.

Diyarbakır/Silvan

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde de vatandaşlar darbe girişimine karşı sokaklardaydı. Tüm Türkiye`de olduğu gibi Silvan`da da sokaklara çıkan halk darbecileri protesto etti.

Protesto gösterilerine ilçe müftüsü Hüseyin Özdemir ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari de katıldı.

Diyarbakır/Bismil

Darbe girişimine tüm Türkiye halkı gibi Diyarbakır`ın Bismil ilçesindeki halk da tepki gösterdi. Bismil`de protesto gösterileri sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Bismil`de faaliyete bulunan İslami sivil toplum kuruluşlarının yetkili ve üyelerinin de içinde bulunduğu çok sayıda kişi darbeye karşı durarak sokaklara çıktı. Tekbirlerle ve darbe karşıtı sloganlar atarak çarşı merkezinde yürüyüş yapan halk protesto gösterisinde bulundu. Yürüyüşe Bismil HÜDA PAR ilçe başkanı Ali Bilmez ve parti üyeleri de destek verdi.

Ağrı

On binlerce Ağrılı cadde ve sokaklara döküldü. Askeri kalkışmaya karşı Vali Musa Işın'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu çağrı üzerine Ağrılılar akın akın valilik önüne toplandılar. Yoğun kalabalık nedeni ile cadde ve sokaklarda kilometrelerce konvoy oluştu.

Protesto gösterilerine katılan HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, "Malumunuz bugün bir darbe girişimi oldu. Rabbimizden temennimiz odur ki bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasıdır. Bu Hükümetten ziyade halka yapılan bir darbedir. Temennimiz tüm halkların bir araya gelmesi, yekvücut olmasıdır."

IHH Ağrı Şubesi Başkanı Kerem Engin ise "Bugün burada halkın çocukları kendisine darbe yapmaya çalışan, iradesini engellemeye çalışan, demokratik haklar ve yöntemlerle sandığın başına gidip oy vererek seçtiği iradeyi engellemeye çalışıyor. Bugün Türkiye'nin her alanında, Edirne'den Kars'a, Şırnak'a kadar Diyarbakır'a kadar her yerde halk var. Ve halk bugün direniyor ve bu darbeciler, bugün bu gece tarihin çöp sepetine gitmiş olacaklar. Buna inanıyoruz ve inananlar üstündür."

AK Parti Ağrı eski İl Başkanı Av. Abbas Aydın ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bugün milli iradeye darbe yapılmaya çalışılmıştır. Millet olarak bu milli irademize sahip çıkıyoruz."

Mersin

Mersinli vatandaşlar da darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara inerek meydanlarda darbeye hayır sloganları attılar. Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Mersin'de de halk sokaklara çıktı. Mersinin en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi ve sahil yolunda yürüyüş halinde Cumhuriyet Meydanına gelen Mersinliler, sık sık "Millete uzanan eller kırılsın","Darbeye hayır" şeklinde sloganlar attı.

Mardin

Darbe girişimine karşı Mardin ve ilçeleri de ayaktaydı. Tüm Türkiye`de olduğu gibi Mardin merkez ve başta Midyat ile Kızıltepe olmak üzere diğer ilçelerde de darbe karşıtı gösteriler düzenlendi. Konvoy ve yürüyüşlerle yapılan gösteriler sabaha kadar devam etti.

Şanlıurfa/Viranşehir

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde darbe girişimine karşı halk tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı. Cumhuriyet meydanında bir araya gelen halk protesto gösterisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir