• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
Mavi Marmara Soruşturmaları Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil medyasında Türkiye`nin Mavi Marmara katliamı ile ilgili soruşturmaları geri çektiğine dair haberler üzerine Mavi Marmara Mağdurları`nın avukatı Ramazan Arıtürk ve Cihad Gökdemir Dünya Bülteni`ne açıklama yaptı.

Soruşturmaların en başından beri çok yavaş yürüdüğünü belirten Ramazan Arıtürk, savcılığın yapması gereken delil toplama işini bile avukatların yaptığını söyledi.

Arıtürk konu ile ilgili şunları söyledi:

"Soruşturma, inanılmaz bir şekilde yavaş yürüyor. Oysa deliller ortada, tüm beklentimiz, katliamı gerçekleştirenler hakında yakalama ve tutuklama kararının çıkarılması, sonrasında Interpol aracılığyla kırmızı bülten çıkarılması. Fakat şu ana kadar bir arpa boyu yol alınamadı. Bu yavaşlık hem mağdurları hem de biz avukatları çok üzüyor."

Uluslar arası Ceza Mahkemesi`nde (UCM) açılan soruşturma hakkında da bilgi veren Arıtürk, şu ifadeleri kullandı:

"UCM`de başlayan bir soruşturma var, fakat bu da çok yavaş ilerliyor. ABD ve İsrail bu işin ilerlemesini istemiyor. Çünkü, UCM`deki soruşturmanın Mavi Marmara mağdurları lehinde sonuçlanması halinde bu karar emsal teşkil edecek ve ABD`nin Ortadoğu`daki tüm katliamları için de soruşturmalar başlayacak. ABD bundan korkuyor. Geçtiğimiz günlerde ABD ziyaretimizde ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri ile sert tartışmalar yaşadık. `Neden soruşturmalar yavaş ilerliyor` dememiz üzerine bir bakanlık yetkilisi, `Sizin 8 vatandaşınız öldü, siz neler yaptınız bu konuda ki, bize bunu soruyorsunuz...` dedi. Kendisine göre haklı adam. Önce Türkiye`deki soruşturmaların sonuçlanması gerekiyor."

Avukat Cihad Gökdemir de soruşturmaların yavaş ilerlediğinden şikayet ederek Adalet Bakanlığı`nda muhatap bulamadıklarını söyledi.

İsrail basınında yer alan soruşturmaların geri çekildiğine dair haberler için de Gökdemir şunları söyledi:

"Az evvel savcı ile görüştük. Savcı, siyasilerin hiçbir şekilde yargıya müdahale edemeyeceğini belirterek bu soruşturmanın sonuna kadar yürütüleceğini söyledi. Savcı, 9 vatandaşın ölümünün söz konusu olduğunu söyledi ve 30 yıl da geçse bu soruşturmayı sonuna kadar götüreceklerini belirtti. Bizim temennimiz de bu yönde fakat bunun bir an önce yapılması gerekiyor. Geç gelen adalet, adalet değil çünkü."

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir