• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DBP`li belediyeleri kayyım korkusu sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin çukur siyasetini savunma, örgüte para aktarma gibi konularda son zamanlarda gündeme gelen DBP`li belediyelerin bazı eş başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel`in açıklamaları “DBP`li belediyeleri kayyım korkusu sardı” yorumlarını da beraberinde getirdi.

DBP Batman İl örgütü tarafından düzenlenen toplantıya katılan, Tuncel, kayyım atamalarına asla izin vermeyeceklerini söylemesi dikkat çekti.

Toplantıya, DBP Eşgenel Başkanı Sabahat Tuncel, HDP Milletvekilleri, DBP ve HDP`li yöneticileri, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantının ilk bölümü basına açık olarak başlarken ikinci bölümü ise basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıda kayyım atamalarına asla izin vermeyeceklerini dile getiren Tuncel, şunları söyledi: “Her gün arkadaşlarımıza yönelik gözaltı baskı ve siyasi soykırım operasyonları var. Bugün Mazıdağ Belediyesi Eş Başkanımız da devlet tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Batman Belediye Eş Başkanlarımız da görevden uzaklaştırıldı. Şimdi de kayyım tartışmalarını yapıyorlar. Kayyım atayacaklarmış. Bu kayyım gelecek Batman`ı yönetecek. Bu mümkün mü? Yüzde 70 oyla seçilen Batman Belediyesi Eş Başkanını hukuksuz bir şekilde görevden atacaksın, hizmet etmesini engelleyeceksin, sonra da atanmışlarına yetki vereceksin gelip Belediyelerimize el koyacaklar. Buna biz izin verir miyiz? Kayyıma izin vermek faşizme boyun eğmek demektir. Biz buna asla yol vermeyeceğiz.” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir