• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
13 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 32 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAYBURT/BATMAN: (AA)  Bayburt ve Batman merkezli 13 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

BAYBURT

Bayburt merkezli 10 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, başsavcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bayburt merkezli Trabzon, Sivas, Erzurum, Karabük, Ankara, İstanbul, Amasya, Diyarbakır, Kocaeli ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Aralarında örgütün sözde il imamının da bulunduğu 38 kişi hakkında "terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından gözaltı kararını bulunduğu bildirilen açıklamada, çeşitli adreslerde arama yapıldığı ifade edildi.

Ayrıca birer okul, dershane ve dernek olmak üzere 53 iş yeri ve ikamette haklarında yakalama kararı bulunan 38 kişiden 23'ünün gözaltına alındığı vurgulanan açıklamada, adreslerinde bulunamayan 15 zanlının yakalanması için de çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

BATMAN

Batman merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Batman, Kars ve Siirt'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında asker ve polis memurlarının da bulunduğu 9 kişi, adreslerine gözaltına alındı.

Şüphelilerin, Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüleceği öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir