• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2495.575
  • ...
Bu Hayırlı Seferberliğe Siz de Katılın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhyeddin Beyca / Batman
 
Düzenledikleri birçok etkinlikle halkın teveccühünü kazanan Peygamber Sevdalıları Platformu dünyevi işlerin insanlara unutturduğu ve insanın asıl vazifesi olan kulluğunu hatırlayıp düzenli bir şekilde kulluk görevinin yerine getirilebilmesi için 2012 Yılı Ferdi Gelişim Seferberliği başlattı. Başlattıkları Ferdi Gelişim Seferberliği hakkında görüştüğümüz
Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem sözcüsü M. Ali Ortaç, “Bizler ‘Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir’ ayeti kerimesinin emriyle yola çıkarak bu seferberliği başlattık” dedi. İşte Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem sözcüsü M. Ali Ortaç’ın sorularımıza verdiği cevaplar;
Bu platformu Nisan ayında yapılan yüz binlerin katıldığı Kutlu Doğum programlarıyla tanıdık. Şimdi de bir yıllık Ferdi Gelişim Seferberliği başlatmışsınız. Bu projeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Hepimizin malumudur ki, bizleri meşgul eden dünyevi pek çok uğraş ve sebep vardır. Hatta öyle ki, çoğu zaman farz ibadetler bile asli vazifelerden değil de,  fırsat buldukça yapılan, aradan çıkarılan bir yük olarak görülmektedir. Bu yanlış anlayış ve algının kırılması son derece önemlidir. Bu konuda bizlere de büyük vazifeler düşmektedir. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bizler “Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir” ayeti kerimesinin sırrınca, Rabbimiz izin verirse bir yıllık Ferdi Gelişim Seferberliği başlatmış bulunuyoruz.

BİZİM GÖREVİMİZ HATIRLATMAK

Ferdi Gelişim Seferberliği nedir?
 
Aslında gündemimize taşıyacağımız konular hiçte yabancısı olmadığımız, bildik ancak bir şekilde pek fazla önemsemediğimiz veya öncelik sırasına koymadığımız konulardır. Yani bunlar zaten tüm Peygamber Sevdalılarının asli vazifeleridir. Bizim yaptığımız tek şey bunu bir daha hatırlatmak ve bu vesileyle Allah ve Resulünü sevindirmektir. Umut ediyoruz ki bu çalışma,  Peygamber Sevdalısı halkımız arasında tatlı bir heyecana, manevi bir atmosferin oluşup tüm halkımızın etkilenmesine ve bu vesileyle de bir seferberliğe dönüşür.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Bu program dışında değinmediğimiz ancak en az bunlar kadar önemli olan daha pek çok husus vardır. Ancak bunların tümünün 1 yıllık programa dâhil edilmesi mümkün değildir. Daha doğrusu bunlar belirli bir zaman dilimine yerleşmeyecek konulardır. Mukaddes gün ve gecelerde evlerde ziyafetler verme ve bu geceleri camilerde ihya etme, İslami neşriyatın (Gazete, dergi, TV) düzenli okuyucusu-izleyicisi olma ve aynı zamanda yaygınlaşması için de gayret gösterme, hayır kurumlarına düzenli infakta bulunma gibi. Programın istenileni vermesi istekli ve istikrarlı olmaya bağlıdır. Bunun için diyoruz ki Rabbimiz, bizleri kendi rızası için başlatmış olduğumuz bu programda muvaffak kılsın. Gayret bizden, tevfik ve inayet O’ndandır.

İşte Peygamber Sevdalıları Platformu’nun 2012 yılı için hazırladığı
2012 Yılı Ferdi Gelişim Seferberliği Programı:

1. Etap:
Ocak ve Şubat ayı programı:

a) Düzenli kitap okuma alışkanlığının kazanılması (Öncelikli olarak Akidevi kitaplar, Fıkıh, Meal, Tefsir, Siyer, Aile Eğitimi, Ahlaki Kavramlar, Adab, Hadis vs.)
b) Vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınması (Bu bağlamda zamanında kılınması, huşuya dikkat edilmesi, sünnetleriyle beraber erkanına riayet edilerek kılınması, tesbihatların yapılması) / Not: Bacılarımız camilerden Cuma ve bayram namazları, önemli gün ve gecelerdeki kandiller, Mevcut  Kur’an Kursları  vesilesiyle istifade edebilirler.
c) Haftada bir, ölümün tefekkürü gayesiyle düzenli olarak kabirlerin ziyaret edilmesi
d) Haftalık sünnet oruçlarından en az bir günün tutulması (Pazartesi-Perşembe)

2. Etap:
Mart ve Nisan ayı programı:

a) En az birinin hidayetine vesile olmak gayesiyle ilgilenme ve alaka kurma (Öncelikli olarak akraba, komşu ve  dostlara uygun kitap verilmesi, ziyaret edilmeleri, bütün etkinliklere ve platform üyesi derneklerin sohbetlerine davet edilmeleri)
b) Günlük olarak mealiyle beraber en az bir hizb Kur’an-ı Kerimin, Tecvidli olarak okunması, bilinmiyorsa Tecvidin öğrenilmesi
c) Sünnete mutabık günlük vird ve zikir edinme alışkanlığının kazanılması

3.Etap: Mayıs ve Haziran ayı
programı:  
  
a) Akraba, komşu ve dostların ziyaret edilmesi alışkanlığının kazanılması, özellikle sıla-i rahim gereği akraba ziyaretlerinin düzenli olarak yapılması ve kendileriyle ilgilenilmesi
b) Aile içi  sohbetlerin yapılması (İhtiyaca göre belirli bir kaynaktan, dergiden vs. olabilir çokça önem verilmesi)
c) Kısa surelerden başlamak suretiyle ayet ve beraberinde 40 kadar sahih hadis ezberlemeye çalışılması (Özellikle Amenerresulü, Layestevi, Amme, Tebarek, Yasin-i Şerif)

4.Etap:
Temmuz ve Ağustos ayı programı:   
a) Evlerde komşu, akraba ve dostlarla İslami sohbet halkalarının başlatılması
b) Sünneti seniyyeye ittiba edilmesi, hem sözlü, hem fiili, hem de takriri sünnetlerin dolu dolu yaşanmaya gayret gösterilmesi (Misvak kullanma, selamın yaygınlaştırılması vs.)
c) Haftada en az 2 defa  teheccüd kılınması
d)Ramazan ayında az da olsa itikaf sünnetinin yerine getirilmesi

5. Etap:
Eylül ve Ekim ayı programı:

a) Vakit namazlarının dışında müekked olan Duha, Evvabin, Vitr ve abdest namazlarının kılınmaya gayret gösterilmesi.
b) Günlük sünnet dualarının öğrenilmesi (Hasan El Benna’nın “ El Me’surat / Resululllah’ın (s.a.v) dilinden dualar ve zikirler” adlı eserine başvurulabilir)

6.Etap:
Kasım ve Aralık ayı programı
:
a) Ayda bir bile olsa SalatuTesabih’in  (Tesbih namazı) kılınması
b) Günlük olarak ölüm, ahiret, cennet-cehennem, sorumluluklarımız, dünya Müslümanlarının durumu, nefsimizin hesaba çekilmesi vs. konuların tefekkür edilmesi, ders ve ibretlerin çıkarılması gibi olacak.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir