• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
 Siyonistler Gazze`yi Bombalarkan, Kassam Mücahitleri Zikim Askeri Üssünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin bütün barbarlığı ve vahşetiyle Gazze`ye karşı başlattığı savaşın ilk günlerindeyiz. İşgalci İsrail güçleri karadan, denizden ve havadan Gazze`yi durmadan vuruyor, Siyonist komutan ve liderler kasıla kasıla direnişi bitireceklerini, tünel sorununu temelden çözeceklerini anlatıyorlardı.

Ancak onların hesabı varsa, sırtını önce Rabbine ardından halkına dayayan Kassam mücahitlerinin de bir hesabı vardı. Savaşın üzerinden daha 24 saat geçmeden işgal rejimini; güvenlik, istihbarat açısından sarsacak, kibrini kıracak bir eylem gerçekleşti. Kassam mücahitleri Siyonist rejimin oldukça korunaklı askeri üssü Zikim`e yönelik operasyon gerçekleştirdiler.

Askeri uzman ve gözlemcilerin çok başarılı, karmaşık ve tehlikeli bir operasyon olarak tanımladıkları bu operasyonda Kassam mücahitleri düşmana ağır bir darbe indirirken, düşman operasyonu askerin morali bozulmasın, işgal toplumu etkilenmesin ve karizması daha da çizilmesin diye gizledi. Kassam`ın operasyonla ilgili görüntüleri yayınlanmasından sonra saldırıyı itiraf etmek zorunda kalan işgal rejimi, hâlâ ayrıntıları gizliyor.

Kassam Tugayları resmi internet sitesinde düşmanı şoke eden ve ağır darbe indiren operasyonla ilgili ayrıntıları bir kez daha paylaştı.

Hazırlık ve operasyona başlama

Kassam Tugayları komutanları, düşmanın sahildeki askeri üssüne yapılacak operasyonun son rötuşlarını yaptılar. Kassam düşmanın önemli ve stratejik bir üssüne saldırmak ve yeni bir yöntemle operasyon yapmak istiyordu. Operasyon sahilde yer alan Zikim askeri üssüne karşı olacaktı.

Operasyona katılacak mücahitler daha önce uzun ve yorucu bir eğitime tabi tutuldular. Çünkü düşmanın kalbine ulaşmak için uzun mesafeli denizi aşmaları gerekiyordu. Daha sonra yapılan bu yorucu çalışmaların operasyonların başarısında ne kadar etkili olduğunu gördüler.

Operasyon iki aşamadan oluşuyordu. Birinci aşamada operasyon için hedef alınan noktayla ilgili bilginin toplanması gerekiyordu. Onun için Kassam Tugayları`na bağlı komando biriminin bir üyesi bilgi toplamak ve gözlem için söz konusu noktaya gitti. Birkaç saat burada kalan mücahit gereken bilgiyi topladıktan sonra geri döndü.

Kassam ilk kez başarılı bir keşif yaptığını duyurdu ve kendisine bağlı bir mücahidin düşmana ait bir noktada birkaç saat kalıp keşif yaptıktan sonra sağ salim üssüne geri döndüğünü duyurdu.

Mücahitler Zikim`de

Operasyonun ikinci aşaması, düşman güçlerinin Gazze`yi bombalamaya başladıkları ikinci günde başladı. Komando birliğinde yer alan mücahitlerden Beşşar Ziyad Abid, Hasan Muhammed El-Hindi, Muhammed Cemil Ebu Diye ve Halid Talal El-Hulv oldukça uzakta olan askeri üsse ulaşmak için denize dalıp yüzmeye başladılar. Askeri üsse yaklaşan grup ikiye ayrıldı. Bir grup sahile varıp düşmanın sahildeki komuta merkezini ele geçirip deniz güçleriyle çatıştı. Göğüs göğüse çarpışan mücahitler düşmana kayıp verdirdiler.

Birinci gruptan 45 dakika sonra ikinci grup da geldi. İki grup birlikte komuta merkezini ele geçirdiler. Kassam`ın saha komutanlarıyla görüşen grup, düşmana ait askeri noktanın ortasında olduklarını haber verdiler. Bundan sonra iki grup Zikim askeri üssüne doğru saldırmaya başladılar ve düşmanla göğüs göğüse çarpıştılar.

Kassam`ın havan topu birimi mücahitlerle birlikte çalışarak, Zikim`e havan yağdırmaya başladı. Kassam mücahitleri havan topları ve 107 füzeleriyle askeri üssü vururken, operasyon için orada bulunan komando birimi de üsse saldırmaya ve askerlerle çarpışmaya başladı. Ağır kayıp veren düşman neye uğradığını şaşırırken, yaratabileceği sarsıntıyı önlemek için operasyonun boyutunu açıklamadı. Ancak Kassam`ın açıklamaları ve görüntülü yayınları düşmanın, operasyonun başarısız olduğuna dair açıklamalarını çürüttü. Kassam`ın yayınladığı görüntülerde, mücahitlerin beraberlerinde getirdikleri hafif silahlarla düşman askerlerine karşı kahramanca ve korkusuzca savaştıkları, birinin düşman tankını korkusuzca kovaladığı ve sıfır noktada elindeki bombayı tanka atıp havaya uçurduğu, dört mücahidin görevlerini tamamladıktan sonra geri çekildikleri ve düşmanın hava ve tank saldırısı sonucu şehit oldukları görülüyor.

Zikim`in sonrası da var

Düşman daha ilk saatlerden itibaren Zikim operasyonunda verdiği kayıpları gizlemeye ve bununla ilgili haberleri engellemeye çalıştı. Mücahitlerin Askalan`a ulaşmaları, onların işgal altındaki Filistin topraklarında istedikleri noktaya ulaşabileceklerini gösteriyordu. Bu operasyon açıklansaydı ve zayiat bilinseydi Siyonist toplum güneyinden kuzeyine kadar bütün sahillerde korkuya kapılacak ve buraları terk edecekti.

İşgal ordusunun, hükümet ve ilgili kurumların operasyonla ilgili ayrıntıları gizlemelerine rağmen, bu birçok komutan ve liderin mücahitlerin kahramanlıklarını, cesaretlerini, yiğitliklerini, başarılarını dile getirmelerine engel olmadı.

Örneğin Siyonist Genel Kurmay Başkanı “şunu kabul etmek gerekir. Bunlar çok cesurca bir operasyon yaptılar. Onları hafife almamak gerekir. Bunlar zafer kazanmak için uğraşıyorlar. Koşup tankın üzerine patlayıcı atmak cesur olmayan insanların yapacağı işler değildir” demekten kendini alamamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi / Çeviri Makale

Bu haberler de ilginizi çekebilir