• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
SON DAKİKA
Amerika`da KAOSUN ayak sesleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Dış Haberler Servisi

Amerika`da iki siyahın polis tarafından öldürülmesi üzerine ülke genelinde yaşanan protesto gösterileri kana bulandı. Dallas kentindeki gösteriler sırasında polise keskin nişancılar tarafından ateş açıldı. Saldırıda 5 polis hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Şüphelilerden Micah Xavier Johnson`ın polisle girdiği çatışma sonrası otoparkta öldürüldüğü, diğerinin ise polise teslim olduğu açıklandı. Görgü tanıkları, göstericilerin barışçıl bir şekilde yürüdüğü esnada silah seslerinin duyulduğu ve ardından büyük bir panik yaşandığını anlattı.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

11 polis memurunun keskin nişancılar tarafından vurulduğunu belirten Dallas Polis Şefi David Brown “Bu şüphelilerin farklı konumlardan daha önce pozisyon aldığını ve mümkün olduğunca çok polisi öldürmeyi tasarladıklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan polis, elinde otomatik silahla dolaşan bir kişinin fotoğrafını yayınlayarak, görenlerin haber vermesini istedi. Fotoğraf tüm dünyada yayıldı, saatler geçtikten sonra fotoğraftaki Mark Hughes gidip tüfeğiyle polise teslim oldu. Polis Hughes`u salıverdi.

Polis, saldırıyla ilgili olarak biri kadın, üç kişiyi gözaltına aldı. Yerel basın, polisle çatışmaya giren bir zanlının “Daha fazla kişi ölecek. Her yerde bomba var” dediğini aktardı. Yapılan aramada patlayıcıya rastlanmadı.

Bu arada ülke çapında yapılan gösterilerde elliden fazla protestocunun gözaltına alındığı bildirildi.

OBAMA: KAYGILANIN!

ABD Başkanı Barack Obama ise saldırı ile ilgili olarak “Bu tür saldırılar kesinlikle meşrulaştırılamaz. FBI, Dallas polisi ile temas halinde. Sorumlular cezalandırılacak ve adalet yerini bulacak” dedi. İstatistiklere göre beyaz polisler tarafından öldürülenlerin çoğunun Afrikalı Amerikalı olduğuna dikkat çeken ABD Başkanı, emniyet teşkilatına ‘içerideki önyargıların kökünü kazımaları` çağrısında bulundu.

MEDYADAN İÇ SAVAŞ UYARISI

Beyaz polislerin siyahilere karşı ölümcül tutumuna büyük bir silahlı direnişle cevap verilmesinden korkulan ülkede artık “iç savaş” çıkmasından endişe duyuluyor. New York Post gazetesi olay için “iç savaş” manşeti atarken, CNN ise “11 Eylül`den beri polisler için en ölümcül gün” şeklinde duyurdu. Son bir yılda polisin açtığı ateş sonucu, 125`i siyahi 505 kişi öldü.

ABD`DE SİYAHİ GENÇ AĞACA ASILI BULUNDU

Öte yandan tüm ülke siyahilere yönelik polis şiddetini protesto ederken, ABD`nin Atlanta şehri Piedmont Parkı`nda 25 ila 35 yaşları arasında siyahi bir erkek ağaca asılmış bir şekilde bulundu. Yetkililer bunun bir intihar olabileceği üzerinde dururken, çevre sakinleri ise ABD`deki beyazların ırkçı örgütü Klu Klux Klan (KKK) üyelerinin bundan sorumlu olduğunu iddia etti.

OBAMA DALLAS`A GİDİYOR

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama`nın bugün(Salı) beş polisin hayatını kaybettiği Dallas kentine gideceği bildirildi.

Beyaz Saray`dan yapılan açıklamaya göre, İspanya`da bulunan Obama, Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings`in daveti üzerine şehre giderek ölen polisler için düzenlenen anma programına katılacak

Bu haberler de ilginizi çekebilir