• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Halfeti'de bir genç daha boğuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Savaşan Mahallesi’nde suya giren bir çocuk boğularak hayatını kaybetti. Kurtarma ekibini bulunmadığı ilçeye, Şanlıurfa ve Adıyaman’dan çağrılan kurtarma ekipleri ise henüz ulaşamadı.

Edinilen bilgilere göre; ailesiyle birlikte Halfeti’ye oradan da tekne ile yarısı suyun altında kalan tarihi Savaşan Mahallesine gelerek piknik yapan İbrahim Cucu (16) isimli genç, serinlemek için hiçbir güvenlik önleminin olmadığı piknik alanında suya girdi.

Bu sırada suya batan İbrahim, boğulmamak için çırpındıysa da başaramadı ve boğularak gözden kayboldu. Olayın duyulması üzerine ambulans ve kurtarma ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ambulans, mahallenin araç yolu olmadığı için 300 metre uzakta bekledi.

Savaşan Mahallisine 300 metrelik mesafeyi yaya olarak yürüyen görevliler, boğulan gencin sinir krizi geçiren yakınlarına müdahale etti. Boğulan gencin yakınları, saatlerce kurtarma ekiplerinin gelmesini bekledi.

Halfeti gibi turistik açıdan ilgi çeken bir ilçede boğulma riskine karşılık hiçbir güvenlik önleminin alınmamasına ve kurtarma ekiplerinin olay yerine geç gelmesine tepki gösteren yakınları ve çevredeki vatandaşlar, yetkililerin bu soruna çözüm getirmesini istedi. (Osman Gülebak-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir